25n
Orgull
Orgull

Els hostalers acusen el Consell de no convocar la mesa de treball prèvia a la Comissió Interdepartamental

Els hostalers acusen el Consell de no convocar la mesa de treball prèvia a la Comissió Interdepartamental
28/06/2021 -

La Coordinadora Empresarial de l’Oci i l’Hostaleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) ha acusat el Consell de sotmetre a un “estrés econòmic i psicològic” al sector davant l'”incompliment sistemàtic” del pla de treball establit en les diferents reunions sectorials per a la desescalada.

Així mateix, ha denunciat que no s’ha convocat la mesa de treball prèvia a la Comissió Interdepartamental, especialment, remarca, després de més de tres setmanes des que va decaure el toc de queda en la Comunitat Valenciana i que “hauria d’haver permés la progressiva flexibilització” de les mesures restrictives sobre l’activitat de l’oci i l’hostaleria.

En un comunicat, la CEOH ha subratllat que la Generalitat “es va comprometre a mantenir reunions periòdiques, així com que, amb caràcter previ a la reunió interna de la Comissió Interdepartamental, es valorarien les propostes que ja ha traslladat l’oci i l’hostaleria per a anar progressant en la desescalada”.

En aquest sentit, l’organització assenyala que ja va reclamar en la passada Comissió “anar recuperant l’encadenament d’horari” entre el comerç, els restaurants i els diferents tipus de locals d’oci per a “evitar el col·lapse en la via pública després del tancament de tot l’oci reglat, el servei en barra però sense consum en ella en pubs i discoteques, pista de ball delimitada amb màscara i amb aforament del 33 per cent”.

Unes mesures, defensa, per a la “normalització” del sector en un moment en què la vacunació “avança a un magnífic ritme i el nivell d’incidència hospitalària, afortunadament, no deixa de caure”. Sobre aquest tema, la CEOH considera que “es donen les condicions per a continuar avançant, de manera progressiva i amb prudència, per a recuperar l’activitat i viabilitat econòmica, més encara quan l’1 de juliol entra en vigor la implantació del certificat digital de la UE que ja permetria un pla de treball avançat per a poder recuperar l’activitat”.

“S’HA MENYSTINGUT AL SECTOR”

En canvi, ha criticat que l’administració autonòmica ha “menystingut” al sector, ja que “ni arriben les ajudes econòmiques a les empreses més colpejades per la pandèmia, amb l’ampliació dels fons del Pla Resistir Plus que s’ha reivindicat per activa i passiva, ni definit un calendari clar que permeta combatre la incertesa actual i el continu estrés econòmic i psicològic al qual estan sotmeses les pimes de l’oci i l’hostaleria”.

“Hui dia desconeixen el seu futur més immediat de primera mà, quan el que està en joc és el seu negoci i el patrimoni personal de molts empresaris i el de les seues famílies”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 14 =