25n
25N
25N

Un de cada tres hostalers de València obrin en la primera setmana de fase 1 malgrat el "recel"

Un de cada tres hostalers de València obrin en la primera setmana de fase 1 malgrat el "recel"
25/05/2020 -

El sector hostaler de València tanca la primera setmana de la fase 1 de desescalada amb un augment del 9,4% sobre les previsions inicials de reobertura. Des del 18 de maig han alçat la persiana el 31,2% dels establiments d’hostaleria enfront del 28,6% que tenien previst obrir, segons una enquesta de la Coordinadora Hostaleria dels Barris de València per a conéixer les expectatives i preocupacions de les pimes.

Malgrat aquestes xifres, l’evolució de la malaltia, la incertesa laboral pels ERTO i la inversió econòmica per a readaptar els locals a les noves normatives continuen creant “recel” a l’hora de reprendre l’activitat.

El bon temps i la resposta de la ciutadania, malgrat sol poder donar servei a les terrasses amb un aforament del 50%, han motivat que quasi un de cada tres bars i restaurants hagen decidit reiniciar la seua activitat, destaca l’organització en un comunicat.

Aquesta reobertura s’està fent i es farà de manera gradual. De fet, un altre 20% dels locals preveu obrir durant aquesta setmana, del 25 al 31 de maig, un 31% ho farà durant juny i el 18% esperarà que millore la situació econòmica i sanitària.

El sondeig també recull les principals preocupacions de l’hostaleria en els barris. Per al 64,6% és la incertesa entorn dels costos laborals a l’hora de rescatar als treballadors dels ERTO, seguit de l’evolució de la malaltia (53,7%), la inversió per a readaptar els establiments a noves normatives i exigències (46,2%), l’escassetat de públic (40%) i els problemes per a aconseguir que es respecten les mesures de prevenció (30,2%).

Davant aquestes dades, els hostalers reclamen agilitat i urgència en els terminis d’aplicació en el pla de reconstrucció de la ciutat, i que inclou les mesures d’ampliació d’espai de les terrasses. Mesures que suposarien “una pilota d’oxigen per a un sector clau en la recuperació econòmica i social de València i que, finalment, no han exclòs a les Zones Acústicament Saturades (ZAS) ni a altres barris”, com han reclamat “des del principi”.

CONTRA LES QUEIXES DE VEÏNS

També demanen “altura de mires a determinats col·lectius veïnals que, en un context com l’actual, d’extrema gravetat, situació d’emergència i feblesa econòmica i moral dels ciutadans, tornen a fer gala de la seua radicalitat, posant en el punt de la diana un problema inexistent en aquests moments, com les molèsties veïnals provocades per la concentració de públic en les zones turístiques i d’oci, que per desgràcia es troben desertes”.

Al contrari, durant les pròximes setmanes i mesos, “el principal repte al qual s’enfrontarà València serà que els ciutadans tornen a recuperar els seus llocs de treball, puguen i perden el temor d’eixir al carrer, puguen comprar amb seguretat en els comerços, desplaçar-se als seus llocs de treball i/o retrobar-se amb familiars i amics en emplaçaments i espais de sociabilitat segurs, amb aforaments limitats, controlats i amb totes les mesures de seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =