25n
Orgull
Orgull

Els hospitals de Xàtiva i Ontinyent renoven la seua xarxa informàtica i milloren els seus serveis

Augmenta la velocitat de la seua xarxa i la interconnexió entre en els seus centres de gestió i els centres externs

Els hospitals de Xàtiva i Ontinyent renoven la seua xarxa informàtica i milloren els seus serveis
01/06/2021 -

Els hospitals de Xàtiva i Ontinyent multipliquen por 10 la velocitat de les seues xarxes d’informàtiques, escometen així una renovació de més de 500 metres de fibra òptica i donen inici a la digitalització de nombrosos processos cap a l’eliminació del paper.

Estàs millores en la xarxa permeten una millor transmissió de dades i una major agilitat de treball d’una xarxa que reemplaçament quinze anys sense renovació. Durant la pandèmia la xarxa informàtica està demostrant ser peça fonamental per a incorporar i millorar l’ocupació de las TIC en les noves formes de treball de la Sanitat.

Així s’ha renovat la totalitat de commutadors switch (equips que intercanvien dades a grans velocitats) i s’ha substituït bona part de l’estés de fibra òptica que permet passar d’una velocitat inicial de 10 Megabits als 1000 Megabits por segona que inclús se supera en determinats enllaços.

En els centres de salut d’atenció primària informàtica ha renovat 25 equips informàtics i ha incorporat 88 equips portàtils dotant con capacitat per a la videoconferència a més de 500 llocs en tot el departament.

Amb aquest increment de les prestacions de la xarxa informàtica i l’homogeneïtzació de models es redueix les probabilitats d’una fallada general de xarxa i es guanya en seguretat i disponibilitat de la mateixa en uns moments on l’ocupació de la informàtica les seues aplicacions en la Sanitat han augmentat exponencialment.

L’ocupació de la xarxa informàtica dels centres sanitaris s’ha multiplicat en l’últim any a causa de la pandèmia. L’increment de les videoconferències, la iniciació de videoconsultas d’alguns servicis i la millora de tràmits administrativa por via digital com a exemple han requerit una millora de la qualitat i l’espai tant per a l’emmagatzematge com per al trànsit de dades i la seua velocitat.

Servei d’Informàtica

La capacitat de la xarxa dels hospitals de Xàtiva i Ontinyent, així com la seua interconnexió amb els 71 centres d’atenció primària, requereix un constant manteniment que realitza el Servici d’Informàtica del Departament. Aquest servici compte amb 1 coordinador de grup, tres enginyers d’aplicacions i sistemes, sis analistes programadores, dues operadores i un equip extern de sis tècnics informàtics més.

Des de la sala central d’informàtica son ateses diàriament tota mena d’incidències i es monitoritza tota l’activitat. Les incidències són ateses i resoltes tant pels operadors del mateix centre com a través d’un centre extern que dona suport a més de 2.000 professionals que usen la xarxa del departament.

Firma digital de documents

En el vessant administratiu, informàtica s’ha adherit a l’aplicació SIGNES desenrotllada per l’Hospital General de Castelló per a la firma digital de contractes de personal i la seua gestió documental. Aquest sistema permet emmagatzemar digitalment documents personals que formen part dels expedients dels treballadors i permet que tota la documentació siga firmada electrònicament i arxivat com a còpia autentica.

Aquesta aplicació que se’n va a extendre pròximament a altres hospitals del nostre entorn, permet ja l’estalvi de paper, temps en la tramitació, desplaçament de les persones interessades, espai físic i facilita la possibilitat d’incorporar el teletreball de forma efectiva, en cas de ser necessari.

Entre altres projectes que està incorporant aquest Servei figura la millora de la història clínica electrònica que ja s’utilitza, però que implementa l’extensió progressiva de la petició electrònica de proves diagnòstiques en ocupació des de fa uns taules por els primers servicis hospitalaris. També en l’àmbit clínic es treballa por la informatització total de la gestió d’interconsultes i gestió de documents clínics. Informàtica treballa també per a l’eliminació progressiva de l’ocupació del paper tant en l’àrea clínica com en l’administrativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =