25n
25N
25N

Els hospitals del Departament Xàtiva-Ontinyent amplien el seu parc de llits d'hospitalització

El gimnàs de rehabilitació de l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva s’ha habilitat per a albergar fins a 15 llits per a pacients amb patologia no-Covid i l’Hospital d’Ontinyent ha incrementat en 8 el parc de llits d’hospitalització aprofitant l’espai fins ara destinat a tractaments rehabilitadors

Els hospitals del Departament Xàtiva-Ontinyent amplien el seu parc de llits d'hospitalització
28/01/2021 -

L’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha guanyat espai en el gimnàs per a hospitalitzacions no-COVID i ha traslladat tot l’equipament de rehabilitació a la sala de juntes, ubicada en l’edifici annex de docència i reconvertida en gimnàs. En aquest espai ja es presta servei a tots els pacients amb necessitats no demorables de fisioteràpia.

Per la seua banda, l’Hospital d’Ontinyent ha aprofitat l’oferiment de l’ajuntament de la ciutat per a traslladar tot l’equipament del seu gimnàs a la Sala Gomis, un espai municipal multiús, ampli, a peu de carrer (és una planta baixa) i on també s’estan realitzant ja tractaments urgents i no demorables de rehabilitació.

Per a l’habilitació d’aquests espais com a plantes hospitalàries ha sigut necessari instal·lar preses de gasos medicinals, ventilació i climatització així com controls d’infermeria. Els treballs han anat a càrrec d’equips de manteniment, electricitat i personal sanitari.

Cal recordar que en els primers dies d’abril, l’Hospital Lluís Alcanyís ja va equipar i va habilitar el seu gimnàs d’aquesta manera, sense que llavors arribara a ser utilitzat com a sala d’hospital.

En aquesta tercera onada de la pandèmia, les noves àrees d’hospitalització sí que han entrat ja en funcionament i han arribat a acollir alguns dies fins a 15 persones ingressades, totes elles pacients no-Covid.

Amb aquestes actuacions, així com amb l’habilitació d’altres espais assistencials dins dels centres hospitalaris, s’ha aconseguit ampliar el nombre de llits disponibles. En l’Hospital Lluís Alcanyís s’ha passat de 248 llits a 270, totes elles amb atenció hospitalària a càrrec de les diferents especialitats i professionals sanitaris.

En l’Hospital d’Ontinyent s’ha passat de disposar de 36 llits a 50. D’aquesta manera, els hospitals del Departament han incrementat en 36 el seu nombre de llits.

El desplegament dels plans de contingència per a incrementar el nombre disponible de llits d’hospitalització ha sigut possible gràcies a la implicació de tots els serveis clínics del Departament així com del personal de manteniment. A més, els professionals sanitaris s’han redistribuït per a poder atendre les necessitats de personal dels nous espais.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + catorze =