25n
25N
25N

"Nou mesos després, els hospitals de campanya no reuneixen les condicions per a acollir a pacients i descongestionar el sistema"

"Nou mesos després, els hospitals de campanya no reuneixen les condicions per a acollir a pacients i descongestionar el sistema"
07/11/2020 -

El sotssecretari regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i portaveu de Sanitat del Grup Parlamentari Popular, José Juan Zaplana, ha denunciat hui que en plena segona ona, amb el sistema sanitari col·lapsat, huit milions d’euros i nou mesos després de l’inici de la pandèmia, els hospitals de campanya “no reunisquen les condicions per a acollir pacients amb COVID” tal com va anunciar Ximo Puig al març.

“Ens han enganyat, i el pitjor, han posat en risc la Sanitat pública perquè han alçat carpes per a descongestionar el sistema i nou mesos després de l’inici de la pandèmia, encara no han acollit a pacients”, ha assenyalat JJ.Zaplana. Així, ha assenyalat que les últimes precipitacions han demostrat que hospitals de campanya com el de La Fe han passat de ser una assegurança per a la salut a un risc per a les persones” amb “quadres elèctrics, llits i ordinadors mullats, instal·lacions entollades i una seguretat compromesa”.

Així, ha afegit que “hem pogut comprovar, que si hi haguera hagut algun pacient en aquesta instal·lació valenciana haguera estat en perill la seua salut i la seua vida” per això, demanem a Puig que “done la cara i explique quan, d’una vegada per sempre, eixos hospitals de campanya compliran els requisits bàsics per a poder obrir i atendre pacients”.

Així, ha assenyalat que només sabem que el de Castelló podria acollir a algun pacient lleu, però “nou mesos després, no sabem si és veritat, quan els acolliran, si seran pacients lleus amb o sense COVID, ni si té el material i els equipaments necessaris per a aquesta mena de pacients”.

Per al portaveu de Sanitat “ací hi ha una responsabilitat política clara, algú en aquest govern hauria de donar explicacions del per què es van muntar eixes instal·lacions, de per què hui dia no s’han obert, i de per què no reuneixen totes les condicions, el material i l’equip necessari per a atendre les persones que ara mateix estan patint el col·lapse en la resta d’hospitals valencians”.

Així, ha assenyalat que al final “els valencians estan pagant per tres hospitals de plàstic que no està preparat i que, cada dia que passa, ens costa diners”. Per això, el portaveu de Sanitat ha anunciat que presentarà una bateria de preguntes per a saber “quants diners costa el manteniment d’uns hospitals que no estan complint la funció per a la qual van ser construïts, quin personal té actualment assignada la conselleria a cadascun d’aquests hospitals, amb quin material compta i quines incidències s’han registrat des del seu inici”.

“Lluny de ser una solució, Puig ha convertit els hospitals de campanya en un niu de problemes que no alleuja la pressió assistencial, sinó que eleva la pressió sobre l’economia dels valencians que han de pagar pel seu manteniment i que únicament han servit per a recollir mostres PCR”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =