25n
25N
25N

Els hospitals de campanya estaran acabats i a la disposició de Sanitat la setmana que ve

Els hospitals de campanya estaran acabats i a la disposició de Sanitat la setmana que ve
12/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest diumenge que a partir de la setmana que ve els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana quedaran acabats i “es posaran a la disposició de les autoritats dels diferents departaments” de salut.

Així ho ha explicat en una videocompareixença davant els mitjans després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Preguntat per l’estat dels treballs per a construir aquestes instal·lacions, ha assenyalat que estos annexos als hospitals de referència de la Comunitat Valenciana estaran llestos la setmana vinent i que seran “espais confortables” amb els quals es pretén “donar-li normalitat al funcionament” de la sanitat.

Ximo Puig ha destacat l'”evolució positiva” de la crisi sanitària, però ha insistit que “tota prudència és poca” perquè “estem a la meitat de la pandèmia”. Considera que les “dades esperançadores” dels últims dies són una “suma d’esforços” i un “èxit de la societat”, però que “qualsevol relaxació ens podria portar a una conseqüència de retorn als pitjors moments de la pandèmia”.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que els tests ràpids s’han d’entendre com “un instrument més”, ja que “cap test ni mascareta són una vacuna”. De fet, ha destacat que “no hi ha consens científic respecte a ús de la mascareta”, encara que ha defensat que s’usen en els espais on les autoritats sanitàries “han dit que és útil”, com és el cas del transport públic.

Així, Puig ha assenyalat que la Delegació del Govern i la Generalitat treballen amb els experts científics i la complicitat dels col·legis de Farmàcia perquè a partir d’aquest dilluns i, sobretot, del dimarts, es repartisquen mascaretes a tots els usuaris de transport públic i la seua “provisió quan siguen necessàries”.

Una altra de les qüestions que ha traslladat Puig a Pedro Sánchez és que s’avalue com combinar l'”eficiència” de la Intel·ligència Artificial aplicada a la lluita contra la pandèmia amb el respecte als “drets i llibertats individuals”, un àmbit en el qual, segons ha defensat, totes les decisions han d’estar “absolutament acordades amb les persones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 7 =