25n
25N
25N

Els hospitals de campanya comencen a construir-se aquesta setmana

El dimecres començarà la construcció de l’hospital de campanya de València

Els hospitals de campanya comencen a construir-se aquesta setmana
30/03/2020 -

Fa un parell de setmanes, la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Justícia de la qual depenen Emergències, contractava la construcció de tres hospitals de campanya, un per a cada província de la Comunitat Valenciana, perquè, en paraules del president de la Generalitat, Ximo Puig, “és important tindre planificats tots els escenaris per a anticipar-se a les necessitats”, així com “dotar de la màxima seguretat a tot el sistema sanitari valencià”.

Aquests tres hospitals de campanya se situaran al costat d’hospitals de referència de les tres províncies, i suposaran un increment de 1.100 nous llits en el sistema hospitalari públic, que es distribuiran en 500 llits per a València, 400 per a Alacant i 200 per a Castelló. Així mateix, comptaran amb serveis destacats com a unitats d’aïllament o zones de quarantena, i estaran formats per contenidors desplegables que es connectaran mitjançant túnels.

S’estava a l’espera de la construcció d’aquests tres hospitals. No obstant això, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja ha anunciat la data. D’aquesta manera, ha garantit que els mòduls de l’hospital de campanya, al costat de La Fe de València, començarà aquest dimecres, mentre que els de Castelló i Alacant arrancaran el divendres, al costat dels Hospitals Generals de totes dues províncies.

La meitat dels llits es posaran a la disposició de la ciutadania en 15 dies, encara que no s’arribarà a la totalitat fins dins d’un mes. Així i tot, Barceló ha especificat que “no és necessari que estiguen els 500 llits disponibles per a poder començar a traslladar pacients, sinó que s’aniran incorporant a mesura que les necessitats requerisquen”.

En el cas de València, l’hospital de campanya se situarà en una parcel·la pròxima a l’Hospital La Fe d’entre 2.500 i 3.000 metres quadrats, on ja s’està treballant per a condicionar el terreny. No obstant això, des de Sanitat recorden que no s’ha produït cap col·lapse sanitari, i que als diferents hospitals públics i privats encara queden llits disponibles per a atendre els i les pacients que necessiten hospitalització.

Finalment, respecte a aquests tres hospitals de campanya, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, també ha volgut assenyalar que, una vegada passe aquesta crisi sanitària i es desmunten, les instal·lacions, “podran ser utilitzades de nou per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, perquè estan dissenyades per a ser condicionades per a qualsevol altra situació de crisi, com a inundacions, grans incendis o terratrémols”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − huit =

bombers
CCCC
bombers