25n
25N
25N

Les pluges obliguen a cancel·lar l'activitat ambulatòria a l'Hospital Vega Baixa i causen goteres en diversos centres

Les pluges obliguen a cancel·lar l'activitat ambulatòria a l'Hospital Vega Baixa i causen goteres en diversos centres
12/09/2019 -

Les fortes pluges que s’estan produint aquest dijous en la Comunitat Valenciana han obligat a cancel·lar l’activitat de l’ambulatori de l’Hospital de la Vega Baixa, a Oriola, per a aquest dijous i divendres i han causat goteres en diversos centres, com els hospitals Arnau de Vilanova i la Fe de València, el de Xàtiva o el d’Ontinyent.

El departament més afectat ha sigut el d’Oriola, ha detallat la conselleria en un comunicat. A l’hospital, l’entrada d’aigua ha afectat la zona del soterrani i de planta baixa, la del soterrani completament inoperativa en serveis com a magatzem i manteniment.

Fins a migdia, hi havia dos quiròfans operatius en urgències, on s’han tancat dos boxs. Mentrestant, els paritoris s’han derivat a la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria i en radiologia, laboratori i anatomia patològica s’han apagat les màquines per recomanació d’electromèdica.

La cafeteria de públic s’ha tancat i s’han passat els serveis a la cafeteria de personal situada a l’interior de l’hospital. A més, s’està bombant aigua en el soterrani per a evitar que continue pujant el nivell i per a això s’han posat en funcionament 2 camions bomba, una motobomba de protecció i 6 bombes de buidatge del propi Hospital.

En centres de salut del departament s’han produït goteres, encara que no s’ha hagut de suspendre l’activitat: ha sigut en l’Álvarez de la Riva d’Oriola, el de Callosa de Segura i el de Dolores.

On si s’ha hagut de suspendre l’activitat ha sigut en els centres de salut de l’Albir, a l’Alfàs del Pi; el consultori auxiliar de la zona Alta d’Alcoi i el del Barranquet, d’Ontinyent.

GOTERES EN L’ARNAU DE VILANOVA

A l’hospital Arnau de Vilanova s’han produït goteres en el primer soterrani de l’edifici de consultes externes, la passarel·la de la 3a i 4a planta de l’edifici de consultes externes i el segon soterrani de l’edifici de l’hospital, ha informat la Conselleria en un comunicat.

En aquest mateix departament de salut, s’han produït goteres en dos centres de salut de Paterna, un de la Canyada, un de Vilamarxant, un de Bétera, un de Benimàmet, un de Llíria i un altre de Godella.

En aquest cas, les incidències que han produït les pluges no han afectat el normal funcionament dels centres de salut ni dels hospitals, tampoc han alterat la prestació de l’assistència sanitària.

Així mateix, a l’hospital Clínic de València s’ha produït una filtració lleu d’aigua a través de les finestres, que ha afectat una habitació de pediatria i una zona de traumatologia, ambdues molt lleus, sense repercussió.

A més, les pluges han afectat diverses infraestructures del Departament La Fe. S’han produït algunes filtracions d’aigua a la Torre A, en el soterrani, en el garatge i a través dels lucernaris i fusteria metàl·lica de la part superior (alguna finestra). No ha afectat la prestació assistencial.

REPROGRAMACIÓ DE CONSULTES I TANCAMENT D’HABITACIONS

D’altra banda, a l’Hospital d’Ontinyent, s’ha registrat una gotera en una habitació que ha sigut evacuada immediatament i tancada. La resta de l’edifici no presenta altres incidències. També s’ha registrat una gotera “mínima en la zona de radiologia que no impedeix el servei normal”.

El Servei d’Oncologia ha reprogramat les revisions en consulta previstes per a aquesta vesprada pel fet que la majoria de pacients han cridat indicant que no acudiran per pertànyer a la zona de la Vall d’Albaida afectada per les pluges. El transport d’urgències no s’ha suspés, però sí el de rehabilitació.

De fet, hi ha dificultat per a accedir a diverses poblacions de la comarca. En els casos en què no s’ha pogut accedir als nuclis urbans com Atzeneta d’Albaida, Albaida, Barxeta i Ontinyent.

A la província d’Alacant, més enllà de la Vega Baixa, s’han produït incidències lleus en alguns centres, com els hospitals d’Alcoi i Elx, on s’han produït algunes goteres, així com en dos centres de salut d’Alcoi i un del Campello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − tres =