25n
25N
25N

L'Hospital Peset premia recerques en diabetis tipus 2, càncer rectal, metàstasis òssies, diàlisi peritoneal i procediments d'anestèsia

Les ajudes pretenen incentivar la difusió de resultats de recerca en publicacions científiques i comunicacions a congressos. En total, s’han presentat 41 treballs i s’han premiat 6 amb ajudes que ascendeixen a 4.500 euros

L'Hospital Peset premia recerques en diabetis tipus 2, càncer rectal, metàstasis òssies, diàlisi peritoneal i procediments d'anestèsia
17/02/2017 -

El Comité Científic del Departament de Salut de València – Doctor Peset, en col·laboració amb la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), ha fet lliurament dels premis de la I Convocatòria per a Joves Investigadors i Investigadores d’este departament de salut.

L’objectiu d’esta convocatòria era reconéixer i incentivar l’activitat investigadora, especialment del personal més jove del departament de salut, amb premis per a la difusió de resultats de recerca en publicacions científiques o comunicacions a congressos. En total s’han presentat 41 treballs, dels quals s’han triat 6.

En esta primera edició s’han premiat recerques centrades en la diabetis tipus 2, l’avaluació de tècniques quirúrgiques en l’abordatge del càncer de recte, la utilitat de tècniques d’imatge concretes per a veure la resposta al tractament en metàstasis òssies, l’adaptació dels catèters en diàlisi peritoneal i l’ús de determinats dispositius per a millorar el maneig anestèsic en proves invasives fóra de quiròfan.

Concretament, en la modalitat de publicacions en revistes científiques s’han lliurat tres premis de 1.000 euros cadascun. El primer ha sigut per a Noelia Díaz, becària predoctoral del FIS en la Unitat de Recerca d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Doctor Peset, pel seu treball sobre la deterioració de la funció mitocondrial en els pacients amb diabetis tipus 2.

El segon premi ha sigut per a Irene Escribano, becària predoctoral de Fisabio en la mateixa Unitat de Recerca d’Endocrinologia i Nutrició, pel seu article sobre estrés oxidatiu i interaccions leucito-endoteli en pacients amb diabetis tipus 2.

En esta categoria també ha resultat premiat el doctor Aleix Martínez, especialista del Servei de Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Doctor Peset, pel seu treball sobre els resultats patològics de la laparoscòpia enfront de la cirurgia oberta en el tractament del càncer de recte.

A més, s’han lliurat tres premis de 500 euros cadascun per a comunicacions presentades a congressos (tant comunicacions orals com a pòster). El primer premi ha sigut per al doctor David Balaguer, resident de tercer any del Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital Universitari Doctor Peset, pel seu pòster sobre la utilitat de la gammagrafia òssia per a valorar la resposta al tractament amb radi dels pacients amb metàstasi òssia de carcinoma de pròstata.

El segon premi ha recaigut en la doctora Mercedes González, resident de quart any del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset, pel seu pòster sobre adaptació del catèter de diàlisi peritoneal en pacients sotmesos a esta tècnica.

També ha sigut premiat el treball de la doctora María Guerrero, resident de segon any del Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Universitari Doctor Peset, pel seu pòster sobre l’ús de dispositius supraglòtics en les criobiòpsies transbronquials.

Per a triar als premiats d’entre els 41 treballs presentats, la Comissió d’Avaluació ha tingut en compte criteris com la posició de la revista en la qual s’ha publicat l’article, l’àmbit del congrés (internacional, nacional o regional) i la situació de l’investigador (resident; facultatiu, infermer o investigador menor de 30 anys, i facultatiu, infermer o investigador menor de 40 anys).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 + 5 =