caixa popular

L'Hospital de la Mar: d'un sanatori a un hospital de referència

L’Hospital de la Mar va començar la seua marxa l’any 1914

L'Hospital de la Mar:  d'un sanatori a un hospital de referència
26/04/2017 -

Situat en el districte Marítim de València, l’Hospital de la Mar, declarat patrimoni històric-artístic, conjumina tradició i cultura amb modernisme. Aquest centre, que va nàixer com a sanatori per als malalts de tuberculosis, en l’actualitat, està integrat en Hospitals Nisa, i compta amb unes instal·lacions que han respectat l’arquitectura tradicional d’aquest emblemàtic edifici.

Va ser l’any 1914 quan, en un xalet proper a la platja, i sota la responsabilitat del metge Mariano Pérez Feliu, naix l’ara conegut Hospital de la Mar. No obstant això, no va ser fins a l’any 1924 quan va començar l’activitat hospitalària del Sanatori de la Malvarrosa. I des de llavors, les seues instal·lacions i el seu equipament no han deixat d’evolucionar.

En aquest sentit, en 1932, sota la direcció d’Álvaro López, en aquest sanatori es va impulsar l’avanç en la cura de patologies òssies complementant, d’aquesta manera, el tractament de la tuberculosi. Però, l’arribada de la Guerra Civil i, especialment, la postguerra van fer mossa en aquest hospital, a causa de l’escassetat de mitjans i recursos.

Així i tot, gràcies a la dedicació de tot el personal mèdic, aquest hospital va continuar evolucionant. De fet, es van realitzar diferents actes per a aconseguir recaptar fons, com per exemple, l’organització d’una loteria, que es va seguir realitzant fins a 1960.

Ja en 1933, l’Hospital de la Mar es va convertir en el primer hospital de la Comunitat Valenciana que va crear la unitat de cirurgia sense ingrés, la qual cosa li va atorgar un major prestigi. Hui dia, aquest hospital no solament és un element històric de la Malvarrosa, sinó que segueix sent un referent en aquest tipus d’intervencions mèdiques.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC