25n
Orgull
Orgull

L'Hospital de Manises, pioner en l'aplicació de noves tecnologies per a les operacions de pròtesis de genoll

El centre realitza 536 cirurgies de pròtesis de genoll en 2018, la majoria en pacients de més de 55 anys

Hospital de Manises

L'Hospital de Manises, pioner en l'aplicació de noves tecnologies per a les operacions de pròtesis de genoll
27/08/2019 -

L’Hospital de Manises utilitza des de 2016 un sistema d’última generació de navegació que permet millorar la precisió en les operacions de pròtesis de genoll, així com reduir el temps en quiròfan. En l’actualitat, únicament quatre centres de tota Espanya apliquen aquesta tecnologia amb la qual es pot visionar en una pantalla cada pas i valorar amb més detall què significaria la col·locació de l’implant en el resultat final, segons ha informat el centre sanitari en un comunicat.

El genoll, expliquen des de l’hospital, és una articulació sotmesa a molt d’impacte en el dia a dia, suporta el pes de la persona i això li fa ser propensa a patir lesions. La patologia de l’artrosi es produeix si el cartílag està massa desgastat per l’ús o per lesions patides i en els casos en els quals les teràpies conservadores ja no són eficaces es recomana operar i inserir una pròtesi que permeta disminuir el dolor i recuperar la mobilitat de la cama.

En aquest tipus d’operacions, assenyala el doctor Marco Strauch, Cap de Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Manises, es requereix mesurar amb gran exactitud eixos, superfícies i espais articulars per a poder alinear la cama i col·locar la pròtesi de la manera més adequada per a cada pacient. Conscient d’aquests requeriments, Manises treballa amb un sistema de navegació de genoll que li permet afinar la precisió de cada operació i ajudar al fet que el pacient recupere l’estabilitat totalment a les seues cames.

“Gràcies a aquest sistema de navegació, que s’ha implementat en les intervencions de Manises des de fa tres anys, els metges que intervenen en l’operació poden visionar en una pantalla cada pas i valorar amb més detall què significaria la col·locació de l’implant en el resultat final”, ha subratllat.

POSICIONAMENT ÒPTIM Al 95%

Segons el doctor, aquest sistema de navegació és “un exemple de l’aplicació de tecnologies en el camp de la medicina: uns resultats òptims i que estan més adaptats a cada cas”. “Aquesta tecnologia permet aconseguir el posicionament òptim dels components en un 95% de les cirurgies mentre que amb la metodologia tradicional aquest percentatge es redueixen al 70%”, ha precisat.

De fet, l’especialista assegura que aquesta tecnologia “ajuda a reduir el temps quirúrgic i proporciona l’exactitud i l’estabilitat en el genoll més adequat a la fisiologia de cada pacient, adaptant-se cada cas a les característiques d’aquest”.

POBLACIÓ JOVE

L’any passat, l’Hospital de Manises va realitzar 536 operacions de pròtesis de genoll majoritàriament en pacients amb una edat superior als 55 anys, encara que en els últims anys ha augmentat la població més jove que requereix aquesta intervenció a causa de l’increment de lesions laborals i esportives i un major índex d’obesitat en la població.

Encara que el doctor Strauch porta més de deu anys impartint cursos en l’àmbit nacional i internacional sobre aquest sistema, no va ser fins a 2016 quan l’Hospital de Manises va començar a incorporar, per primera vegada a Espanya, aquest sistema en les cirurgies. En l’actualitat només existeixen quatre centres que utilitzen aquesta tecnologia punta, la més moderna del mercat equiparable a la robòtica quirúrgica de pròtesi de genoll.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =