L'Hospital la Fe, el millor de la Comunitat Valenciana de nou

Guardar

hospital_lafe
hospital_lafe

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València torna a entrar en el top 10 dels millors hospitals d'Espanya, passant de l'onzena a la huitena posició, el seu millor lloc en les cinc edicions de l'Índex d'Excel·lència Hospitalària (IEH) de l'Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada.

Aquest hospital repeteix, a més, i per cinqué any consecutiu, com el millor hospital de la Comunitat Valenciana i és l'únic centre del top ten que no pertany a Madrid i Catalunya, que copen les primeres posicions del rànquing amb 5 i 4 hospitals respectivament.

La resta del rànquing de centres valencians pateix algunes variacions respecte a l'edició anterior, segons l'Institut Coordenades ja que l'Hospital Clínic Universitari de València entra enguany en el top 5 situant-se en la segona posició.

Per part seua, l'Hospital Quirónsalud de Torrevieja ascendeix de la quarta a la tercera posició, mentre que l'Hospital Nisa 9 d'Octubre puja també un lloc per a col·locar-se en quart lloc. Tanca el top 5 de la Comunitat Valenciana l'Hospital Quirónsalud de València, que l'any passat no es trobava entre els millors.

El IEH 2019 torna a destacar, per cinqué any consecutiu, a la Fundació Jiménez com el millor hospital d'Espanya. El seu lideratge durant un lustre aferma el reconeixement entre la representativa mostra de professionals consultats.

L'Hospital Clinic de Barcelona recupera la segona posició que ja havia ocupat en les edicions de 2017 i 2016, mentre que l'Hospital Universitari La Paz descendeix al tercer lloc. Destaca també l'ascens del Gregorio Marañón que puja dues posicions per a situar-se en el quart lloc del top 10.

Vicepresident Executiu de l'Institut Coordenades, Jesús Sánchez Lambás ha indicat que podem sentir-nos orgullosos que Espanya, el tercer país del món amb l'esperança de vida més alta (83,3 anys), amb una de les taxes de mortalitat per causes evitables i tractables més baixes, compte amb un dels sistemes de major qualitat i més eficients del món.

"No obstant això, i a pesar que la desigualtat social en matèria sanitària és menys acuitada que en molts països i que comptem amb un sistema autonòmic en el qual cada Comunitat Autònoma presenta unes particularitats i necessitats concretes, necessitem un sistema cohesionat que siga capaç de donar resposta, prevalent interessos sanitaris a polítics i ideològics, a reptes compartits com les llistes d'espera, la sostenibilitat del propi sistema o l'accés en igualtat als avanços tecnològics i les innovacions terapèutiques", ha indicat.

El IEH, que s'elabora mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut en tota Espanya, mesura l'excel·lència hospitalària sobre la base dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.

EXCEL·LÈNCIA HOSPITALÀRIA

L'excel·lència hospitalària repercuteix en el benestar del pacient, el ciutadà que paga els seus impostos i cotitzacions o de l'individu que es costeja la seua pròpia sanitat. La qualitat del servei i la capacitat innovadora són fonamentals per a entendre l'excel·lència sanitària que ha de guiar l'actuació dels hospitals del nostre país, segons els responsables de l'Institut.

Aquest índex entén l'excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, servei hospitalari, benestar i satisfacció del pacient, capacitat innovadora, atenció personalitzada i eficiència de recursos; apostant per la sostenibilitat d'un sistema de salut públic, gratuït i de qualitat.

Destacats