25n
25N
25N

L'Hospital La Fe, líder nacional en trasplantaments de cor

L'Hospital La Fe, líder nacional en trasplantaments de cor
06/10/2019 -

L’Hospital La Fe de València realitza 11 trasplantaments cardíacs en els últims 30 dies, la qual cosa suposa una mitjana d’1 trasplantament cada 3 dies. Aquestes xifres demostren que l’Hospital La Fe es troba en l’avantguarda de trasplantaments cardíacs, ja que a Espanya la mitjana de trasplantaments per centre hospitalari és, aproximadament, de 2 en un mes. Fins ara, el rècord el tenia el mateix Hospital La Fe amb 8 trasplantaments en 30 dies.

El doctor Luis Almenar, responsable de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca i Trasplantament de l’Hospital La Fe, ha volgut destacar que “aquest resultat demostra la rellevància del treball realitzat pels serveis implicats en el trasplantament cardíac de l’Hospital La Fe com són cirurgia cardíaca, vigilància intensiva, anestèsia i reanimació, coordinació de trasplantaments i cardiologia, tant pediàtrica com adulta”.

També cal afegir que aquestes xifres poden obtenir-se gràcies a la solidaritat i donació altruista de la població valenciana, que en els últims anys han fet créixer les donacions de cor en la Comunitat Valenciana.

Respecte a l’activitat trasplantadora, enguany s’han realitzat 27 trasplantaments cardíacs i s’han implantat 2 assistències ventriculars de llarga duració. Són procediments complexos que estan completament integrats i interioritzats en tots els serveis de l’hospital i per tots els professionals sanitaris.

Líder nacional en trasplantaments de cor

Durant l’any passat 2018, l’Hospital La Fe va realitzar 34 trasplantaments de cor, xifra que li situa com el centre espanyol que va dur a terme major número d’aquestes intervencions.

El 16 de novembre de 1987 es va realitzar el primer trasplantament cardíac en la Comunitat Valenciana a l’Hospital La Fe, a una dona de 30 anys. Des de llavors, el centre hospitalari ha ocupat els primers llocs en el rànquing nacional quant al nombre de trasplantaments realitzats, segons l’ONT (Organització Nacional de Trasplantaments).

Des de llavors, 900 pacients han sigut trasplantats de cor en aquest centre sanitari. Durant els primers anys, la mitjana de trasplantaments duts a terme era de dos a l’any, mentre que actualment la mitjana anual és de 33, la qual cosa li situa com un dels centres espanyols amb major nombre de trasplantaments de cor per any.

A més, l’Hospital La Fe realitza, al voltant, del 10% de tots els trasplantaments cardíacs a Espanya i és un dels dos únics centres espanyols acreditats per a realitzar trasplantaments cardiopulmonars. En els últims 10 anys s’han practicat 12 trasplantaments combinats de cor i pulmons.

Aquest centre sanitari està centrat en la millora del pacient amb insuficiència cardíaca avançada, que inclou l’assistència ventricular de tala, mitjana i llarga duració, diàlisi peritoneal, administració de fàrmacs cardioactius de forma programada a l’hospital de dia i trasplantaments cardiopulmonar cardíac aïllat, tant per a pacients adults com pediàtrics.

També, l’Hospital La Fe està reconegut per la Societat Espanyola de Cardiologia com a centre d’excel·lència en l’atenció i processos de gestió del pacient amb insuficiència cardíaca avançada i el procediment d’implantació de dispositius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × dos =

museo prehistoria