25n
Orgull
Orgull

La Fe desenvolupa més de 25 iniciatives emmarcades en el projecte 'Hospital amable'

La Fe desenvolupa més de 25 iniciatives emmarcades en el projecte 'Hospital amable'
17/08/2019 -

L’àrea d’Atenció a la Ciutadania i Experiència Pacient de l’Hospital La Fe de València ha posat en marxa més de 25 accions d’humanització, des de la seua creació fa tres anys, perquè el pas de pacients i acompanyants pel centre sanitari siga més còmode físicament i emocionalment.

Aquestes accions s’emmarquen dins del projecte ‘Hospital amable’ i s’estructuren en tres línies d’actuació: donar millor servei, veu i coneixement i informació tant a pacients com a familiars.

Fins al moment s’han implantat en La Fe sales de descans per a familiars i sales de duel en les àrees de cures crítiques (UCI-Reanimació-Neonatologia) així com espais d’informació i atenció psicològica en la Unitat de Vigilància intensiva pediàtrica i en Neonatologia.

Unes altres de les mesures destacables són accions de millora en el confort de serveis com l’Hospital de dia oncològic on, gràcies a l’associació de pacients afectats per Leucèmia, Asleuval, s’han incorporat 19 noves butaques i una nova decoració.

Cal subratllar també l’ambientació i decoració d’espais infantils com la Unitat de somni infantil, que ha redissenyat el seu espai per a convertir-lo en un bosc amb motius onírics, dissenyat per estudiants de Belles arts de la Universitat de València. Altres projectes de decoració infantil que s’han desenvolupat han sigut el TAC Pediàtric, convertit en una selva gràcies a la Fundació Juegaterapia; o el servei d’Hemodiàlisi i Nefrologia Infantil que ha incorporat parets plenes de dibuixos i colors gràcies a la Fundació Xicotet Desig.

El voluntariat amb gossos d’assistència per a fer més suportable l’hospitalització de pacients també s’ha integrat com a part important per a la humanització del centre sanitari. Així, La Fe té un programa de voluntariat propi denominat ‘Ca de la Mà’, que actualment compta amb una vintena de persones voluntàries i està actualment instaurat en Pediatria, Oncologia Pediàtrica, així com en Psiquiatria Infantojuvenil i en la Unitat de Lesions Medul·lars.

D’igual manera, La Fe disposa d’un espai de jocs a l’aire lliure, ‘El jardí del meu hospi’, construït gràcies a la Fundació Juegaterapia, en el qual s’ha habilitat en el terrat de la segona planta de l’hospital una àrea d’esbarjo, de 1.200 metres quadrats, plena de color per a pacients i familiars.

Actuacions musicals i de voluntariat en àrees de cures crítiques o salut mental, la millora en la comunicació, senyalística i adreçament d’espais també són accions rellevants en les quals es continua treballant.

Àrea d’Atenció a la Ciutadania

Tots aquests projectes són coordinats per l’àrea d’Atenció a la Ciutadania i Experiència Pacient, liderada per Susana Gómez Leyva. Aquesta àrea la componen 30 professionals que s’encarreguen de gestionar sis serveis: el Servei d’Atenció i Informació al Pacient (SAIP), el Servei d’Atenció telefònica-centraleta, la Biblioteca d’usuaris ‘Pepa Salavert’, la coordinació d’Associacions de Pacients i Voluntariat, Relacions Institucionals i Projectes d’Humanització i Millora. Tots ells amb l’objectiu comú de crear un ambient saludable a l’Hospital tant per a pacients com per a familiars.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 4 =