25n
25N
25N

L'Hospital General comptarà amb un TAC que redueix la dosi de radiació

L'Hospital General comptarà amb un TAC que redueix la dosi de radiació
28/10/2019 -

La Conselleria de Sanitat ha adquirit un TAC de 64 corts per a l’Hospital General de València, un equip de major precisió que possibilita l’obtenció d’una millor resolució sense augmentar la dosi de radiació que rep cada pacient.

Aquest nou TAC, d’adquisició pròpia, se suma al de 16 corts rebut el mes de juliol passat. D’aquesta manera, el General incrementa el seu equipament en passar d’un equip als dos actuals, detalla Sanitat en un comunicat.

Es tracta d’un aparell de 64 corones que té una àmplia obertura del ‘gantry’ (tub) de fins a 70 centímetres per a evitar possibles claustrofòbies dels pacients. Disposa d’un nou sistema d’adquisició d’imatges que millora la resolució espacial i utilitza menor dosi de radiació (fins a un 82%), “important per a la població infantil en particular”.

La disminució de la dosi de radiació, amb obtenció d’imatges amb “resolució excel·lent”, permet evitar l’exposició dels pacients a la radiació i obtindre imatges de diagnòstic de qualitat, com ha explicat el director gerent de l’hospital, Enrique Ortega.

En concret, el sistema que incorpora aquest aparell està dissenyat per a reduir els nivells de soroll, millorar la capacitat de detecció de contrast i reduir la dosi en la realització d’exploracions rutinàries en qualsevol examen i pacient. També disposa de varietat de tecnologies que ajuden a supervisar, mesurar i controlar la dosi.

L’eina permetrà realitzar més estudis en menor temps, ja que augmenta el flux de treball fins a un 40%, amb el que l’Hospital General de València podrà millorar el treball diari i assumir exàmens complexos imprevistos, principalment del servei d’Urgències.

El seu servei de Radiodiagnòstic compta des del mes de juliol passat amb un nou equip de ressonància magnètica d’1,5 ‘tesla’, després del que a mitjan novembre s’instal·larà una segona màquina de ressonància magnètica.

Els quatre nous equips suposen una “important millora” per al servei que presta l’hospital als pacients, ja que incorporen majors aplicacions. Entre elles, els últims avanços en ressonància mamària, anàlisi morfològica i funcional cardíac i vascular, així com tècniques avançades de neuroimatge: perfusió, espectroscòpia i tractografia.

Per a l’any vinent, el departament València-Hospital General també té previst comptar amb un nou equip de RM i de TAC en el seu centre d’especialitats de la localitat valenciana de Torrent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 13 =

ccccinema
ccccinema
activem alfafar