25n
25N
25N

L'Hospital La Fe de València supera el seu rècord anual amb 68 trasplantaments pulmonars en 2019

De gener a octubre, el centre ha realitzat un total de 276 trasplantaments

L'Hospital La Fe de València supera el seu rècord anual amb 68 trasplantaments pulmonars en 2019
23/11/2019 -

L’Hospital La Fe de València ha superat el seu propi rècord anual amb un total de 68 trasplantaments pulmonars en 2019. L’equip de Cirurgia Toràcica ja havia aconseguit un màxim de 65 trasplantaments l’any 2017, que se sumen als més de 800 trasplantaments pulmonars des de l’inici del programa del centre hospitalari.

El cap de servei de Cirurgia Toràcica, Alfonso Morcillo, ha destacat que aquest augment en l’activitat trasplantadora duta a terme quasi al 100% en pacients adults s’ha realitzat en part “gràcies a l’augment de la donació d’òrgans en asistòlia”. Es tracta d’un augment pròxim al 40% des de l’any 2016 gràcies als programes desenvolupats per l’ONT en tota Espanya, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, el responsable de la Coordinació de Trasplantaments de l’Hospital La Fe, Juan Galán, ha remarcat que aquest resultat “demostra la rellevància del treball realitzat en equip pels serveis implicats en el trasplantament pulmonar de l’Hospital La Fe”, com són Cirurgia Toràcica, Pneumologia, Unitat de Vigilància intensiva, Coordinació de trasplantaments, Rehabilitació, Radiodiagnòstic i Anatomia Patològica.

També ha subratllat que aquestes xifres “poden obtindre’s gràcies a la solidaritat i donació altruista de la població valenciana, que en els últims anys han fet créixer les donacions de pulmó en la Comunitat Valenciana”.

La causa més freqüent d’un trasplantament pulmonar en persones adultes és la presència d’un emfisema o de diagnòstic de Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC), una malaltia relacionada amb el consum de tabac. Així, el pacient tipus correspon amb un home d’una edat mitjana de 50 anys, excepte els pacients afectes de fibrosi quística, que són de menor edat.

Respecte a la supervivència, el responsable de Servei de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar de la Fe ha assenyalat que els factors que “més clarament incideixen en el pacient” són “l’edat del receptor i el diagnòstic pel qual es va indicar el trasplantament”. “La probabilitat de supervivència després del trasplantament pulmonar en adults en el primer any és del 82% i a cinc anys és del 66%”, ha explicat.

L’Hospital La Fe és, actualment, un dels centres espanyols acreditats per a realitzar quasi qualsevol tipus de trasplantament d’òrgans i teixits.

Des de gener a octubre de 2019, l’hospital La Fe ha realitzat 276 trasplantaments, dels quals 28 són trasplantaments de cor, 88 de fetge i 92 renals. Dels trasplantaments renals, 11 han sigut infantils, 6 combinats amb pàncrees, 2 amb fetge i 11 amb donació de viu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 4 =

lleida 2020
activem alfafar