caixa popular

L'Hospital Clínic és pioner a incorporar una tècnica per a tractar les varius sense necessitat de cirurgia

L'Hospital Clínic és pioner a incorporar una tècnica per a tractar les varius sense necessitat de cirurgia
29/11/2017 -

El Servei de Cirurgia Cardiovascular de l’Hospital Clínic Universitari de València ha incorporat recentment a la seua cartera de serveis una nova tècnica per a tractar les varius.

Es tracta d’un procediment menys invasiu i amb múltiples avantatges pel que fa a la cirurgia convencional. La tècnica endovenosa (es realitza per l’interior de les venes) consisteix en la destrucció de les venes principals (safenes) mitjançant energies mecàniques i químiques. Aquest nova tècnica es coneix amb el nom de “Clarivein®”.

L’Hospital Clínic es converteix així en pioner a la Comunitat Valenciana, sent un dels primers centres espanyols a incorporar aquesta tècnica nova al sistema públic sanitari. Fins al moment la tècnica ja s’ha realitzat a 50 pacients.

Les varices es produeixen a causa de problemes de circulació en les cames (insuficiència venosa crònica). Aquesta insuficiència provoca un defecte en la tornada venosa i una hipertensió venosa en la cama secundària que dóna lloc als símptomes i a la dilatació de les venes.

La tècnica consisteix a inserir un catèter giratori a través de la vena. Aquest catèter una vegada situat en el lloc, engega una xicoteta fibra que trencada a gran velocitat actuant sobre la paret del got, després s’injecta ací una substància que segella definitivament la vena.

A més, l’equip de l’Hospital Clínic, amb Marta Zaplana Còrdova, especialista del Servei de cirurgia cardiovascular, al capdavant de la iniciativa, és un dels pocs centres formadors del país en aquesta nova tècnica en l’actualitat. L’equip de professionals explica a més amb l’ajuda d’un dels majors experts en la matèria, el doctor Octavio Cosín Sales.

Sense ferides i amb una ràpida recuperació

El procediment, amb la mateixa efectivitat que la resta, pot realitzar-se sense necessitat d’anestèsia raquídia o sedació, evita la necessitat de realitzar ferides per a l’accés a les venes i elimina la possibilitat de lesions nervioses presents amb altres procediments. A més d’açò, millora la qualitat de vida dels pacients en el postoperatori i permet una incorporació a l’activitat laboral més ràpida.

Una altra de les millores que suposa és que contribueix a reduir substancialment la llista d’espera quirúrgica, ja que permet realitzar el doble de procediments en una mateixa jornada operatòria.

Tal com han explicat els especialistes, l’elecció del tipus d’intervenció (endoluminal o quirúrgica oberta) depén de múltiples factors entre els quals destaca les característiques del pacient i l’anatomia de les venes a tractar, ja que no tots els pacients són subsidiaris dels nous tractaments.

Tenint en compte l’important paper encara de la cirurgia convencional, aquests nous procediments es consideren una alternativa que complementa el ventall de possibilitats terapèutiques del que es disposa en l’actualitat per al tractament de la patologia varicosa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats