25n
25N
25N

L'Hospital Clínic inicia el desmuntatge i substitució d'un dels acceleradors lineals d'Oncologia

L'Hospital Clínic inicia el desmuntatge i substitució d'un dels acceleradors lineals d'Oncologia
14/09/2019 -

L’Hospital Clínic Universitari de València ha iniciat el desmuntatge i substitució d’un dels dos acceleradors lineals amb els quals compta el Servei d’Oncologia Radioteràpica, paral·lelament a les obres de construcció del nou búnquer que acollirà el tercer accelerador amb el qual comptarà el centre hospitalari quan acabe el procés de renovació i modernització de la tecnologia del Servei de Radioteràpia.

Segons el cap de Servei d’Oncologia Radioteràpica, el doctor Eduardo Ferrer, amb la incorporació d’aquests dos nous equips es millorarà “notablement” l’assistència. Es tracta d’equips de “última generació” que permetran incorporar “tècniques capdavanteres cada vegada més segures i eficaces contra els tumors”, ha puntualitzat.

Per als mesos que dure la instal·lació del nou equip s’ha elaborat un programa de derivació dels pacients equitativament a dos centres privats de València, de manera que no tindrà repercussió en l’assistència, segons ha informat el centre hospitalari en un comunicat.

Mentrestant, l’accelerador disponible continuarà funcionant amb normalitat. Es tracta d’un equip modern que es va renovar l’any 2015 i que ha incorporat noves tècniques com la Radioteràpia Estereotáxica Extracraneal (SBRT) o la tècnica d’Arcoterapia Volumètrica d’Intensitat Modulada (VMAT).

1.400 TRACTAMENTS DE RADIOTERÀPIA A l’ANY

El Servei de Radioteràpia de l’Hospital Clínic Universitari de València tracta a l’any al voltant de 1.200 pacients amb radioteràpia i administra al voltant de 1.400 tractaments. És a més centre de referència per als pacients del Departament de Gandia i de Sagunt, amb una població total del voltant de 700.000 ciutadans.

La radioteràpia és considerada com un dels tractaments terapèutics contra el càncer. Al llarg de la història ha tingut uns bons resultats com a forma primària de tractament de nombrosos tumors malignes en estadis precoços.

L’Oncologia Radioteràpica és una branca de la medicina clínica que utilitza la radiació ionitzant, sola, o en combinació amb altres modalitats terapèutiques, per al tractament del càncer i altres malalties no neoplàsiques.

Els tractaments amb radioteràpia han anat reemplaçant a la cirurgia mutilant en el control a llarg termini de molts tumors, com els de mama, cap i coll i pròstata entre els més freqüents, segons han explicat des de l’hospital.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =