25n
25N
25N

Denuncien que l'anunci de l'hospital de campanya en la presó de Picassent crea alarma i "rumorologia"

Denuncien que l'anunci de l'hospital de campanya en la presó de Picassent crea alarma i "rumorologia"
15/04/2020 -

Acaip-UGT denuncia que l’anunci d’un hospital de campanya al costat de la presó de Picassent (València) “genera intranquil·litat i alarma de manera innecessària”, ja que entre els treballadors “s’ha disparat la rumorologia i la demanda d’informació”.

Davant aquesta situació, el sindicat presenta escrits davant el Ministeri de Defensa i la Delegació del Govern a València perquè faciliten informació sobre la instal·lació que va anunciar aquest dimarts en roda de premsa el cap de l’estat major de la defensa (Jemad), Miguel Ángel Villarroya.

En un comunicat, alerta que l’anunci ha causat “gran intranquil·litat” entre els treballadors d’Institucions Penitenciàries del centre, les seues famílies i entre la població reclusa, així com en l’àmbit local. També vol saber “si les dades facilitades sobre l’abast dels contagis en el centre penitenciari són certs o es pot estar ocultant la realitat”.

Per descomptat, subratlla la central, aquest anunci “no es correspon amb el deure de responsabilitat que han de tindre els responsables públics, sobretot en situacions tan extremes com les actuals”. També destaca que aquesta petició ha arribat al Ministeri de Defensa a través de la Delegació de Govern en la Comunitat Valenciana, quan “ja hi ha actuacions concretes que la Delegació hauria d’impulsar i no està fent”.

Entre elles, adverteix que “no sols no s’estan realitzant totes les gestions necessàries perquè es realitzen els test a tots els treballadors penitenciaris de la Comunitat, com a servei social, sinó que la seua resposta és que la petició ha de realitzar-se a Institucions Penitenciàries”.

MASCARETES D’un sol ús EN TORNS DE 40 HORES

Tampoc, segons Acaip-UGT, s’estan proporcionant mascaretes suficients a les presons valencianes, la qual cosa suposa que “els treballadors hagen d’utilitzar mascaretes quirúrgiques d’un sol ús durant torns de quasi 40 hores”. I la Unitat Militar d’Emergències (UME) “només actua en pocs departaments”.

Per tot això, reclama saber els motius de l’anunci públic de l’hospital de campanya i de quin organisme parteix, a més de les conclusions de la visita que va realitzar aquest dimarts la comissió militar a la presó de Picassent. Demana explicacions sobre la ubicació física de l’hospital i el temps i personal necessari per a la seua instal·lació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + tres =