25n
25N
25N

L'Hospital Arnau de Vilanova realitza una nova extirpació de renyó

Es fa mitjançant ‘laparoscòpia’, amb una tecnologia que permet major precisió

L'Hospital Arnau de Vilanova realitza una nova extirpació de renyó
16/12/2019 -

L’Hospital Arnau de Vilanova ha realitzat amb èxit una extirpació de renyó (nefrectomia) amb torre de laparoscòpia 3D amb resolució 4k, una tecnologia que permetrà una gran millora en altres procediments quirúrgics com prostatectomia radical, cistectomia amb derivació urinària, cirurgia sobre renyó i suprarenals, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Entre els principals avantatges d’aquesta tecnologia, el cap del servei d’Urologia, José Manuel Osca, ha destacat “la major precisió quirúrgica” que ofereix la profunditat de camp que proporciona la tecnologia 3D amb la resolució 4K de 4096×2160 píxels (8 millones de píxels) i que permet visualitzar el camp quirúrgic amb “una fidelitat excepcional i una amplíssima varietat de colors”.

A més, la torre incorpora una òptica integrada de 10mm que evita l’entelament en el camp quirúrgic i no necessita enfocar, per la qual cosa es disminueix el temps quirúrgic. Els nous aparells també ofereix millores importants quant als hàbits d’ergonomia en el quiròfan durant les intervencions complicades o que requereixen molta atenció, segons les mateixes fonts.

Respecte als beneficis per al pacient, segons el cap del servei, “l’ús de la nova tecnologia suposa especialment un plus de seguretat i millor apreciació de les estructures anatòmiques, per la qual cosa ajudarà al fet que la recuperació del pacient siga millor i més ràpida, possibilita també que les intervencions es realitzen amb incisions mínimes i això redueix del dolor en la fase postoperatòria i en general afavoreix una recuperació funcional més ràpida amb estades hospitalàries més breus”.

Per a la posada en marxa d’aquest equipament s’ha comptat amb el mateix personal que realitza els procediments per laparoscòpia habitualment, que han rebut entrenament en l’ús d’aquests nous equips. “La seua posada en marxa no ha resultat gens complicada” ha indicat Osca per a finalitzar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 18 =

lleida 2020
activem alfafar