25n
25N
25N

L'Hospital 9 d'Octubre estrena una nova cirurgia "sense petjades" amb imants que deixa menys cicatrius

L'Hospital 9 d'Octubre estrena una nova cirurgia "sense petjades" amb imants que deixa menys cicatrius
21/03/2019 -

L’Hospital Vithas Nisa 9 d’Octubre de València ha començat a utilitzar una nova tècnica quirúrgica “sense petjades” que usa imants per a moure teixits i òrgans, amb el que redueix el dolor, minimitza les incisions necessàries i deixa menys cicatrius.

Aquest centre hospitalari és el segon d’Espanya i de tota Europa que ha començat a utilitzar la denominada “cirurgia sense petjades”, destaca el grup en un comunicat.

El doctor Guillermo Pou, cirurgià dels hospitals Vithas Nisa 9 d’Octubre i València al Mar, ha començat a utilitzar aquesta tècnica en intervencions de vesícula biliar i apendicitis.

Per a introduir l’imant s’aprofita l’accés pel qual es fica la cambra i altres dispositius quirúrgics. L’imant va unit a una pinça que s’enganxa a les vísceres o teixits que requerisquen moure’s.

D’aquesta forma, “es facilita al cirurgià una zona buidada, més còmoda per a treballar i per tant més segura, ja que és menys aparatós que una pinça quirúrgica”, com ha explicat l’especialista.

L’imant realitza així la funció d’una pinça, però es pot dirigir des de l’exterior amb un imant més potent i aconsegueix reduir el nombre de corts. De fet, la reducció d’incisions que la utilització d’imants permet durant l’acte quirúrgic pot arribar fins a un 66%.

EXTIRPACIÓ DE VESÍCULA AMB SOLO UNA INCISIÓ

Per exemple, en una extirpació de la vesícula biliar, que amb tècniques convencionals requereix entre tres o quatre incisions, es pot fer amb una sola incisió pel melic. “La reducció d’incisions es tradueix no ja en menys dolor i un postoperatori més ràpid, sinó també en menys cicatrius”, ha ressaltat el cirurgià.

Al mateix temps, la tècnica afig una “dosi extra de seguretat” en quiròfan: “Quan l’accés està més buidat i els teixits s’exposen millor, l’acte quirúrgic gana en precisió i, per tant, en seguretat”.

Per tot això, el doctor Pou ha augurat que la nova forma d’operar tindrà un llarg recorregut i “en uns anys serà pràctica quirúrgica habitual, si bé és cert que requereix una exhaustiva corba d’aprenentatge”.

De la mà d’aquest cirurgià, el 9 d’Octubre funciona periòdicament com a centre formador d’innovadores tècniques en cirurgia de paret abdominal. Recentment s’ha celebrat el primer curs d’immersió d’hernioplastia laparoscòpica TEP amb 16 intervencions d’hèrnia inguinal laparoscòpica i l’explicació de la tècnica pas a pas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =

Informacion coronavirus