25n
25N
25N

La Fe, millor hospital de la Comunitat Valenciana, segons l'Índex d'Excel·lència Hospitalària 2018

La Fe, millor hospital de la Comunitat Valenciana, segons l'Índex d'Excel·lència Hospitalària 2018
28/12/2018 -

L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València, ha repetit per quart any consecutiu com a millor hospital de la Comunitat Valenciana, encara que en aquesta edició s’ha quedat fora del top 10 del rànquing general de l’L’Índex d’Excel·lència Hospitalària (IEH) de l’Institut Coordenades i Economia Aplicada de 2018, en descendir a l’onzena posició en la classificació nacional, enfront de la novena de 2017.

La resta de centres valencians es manté sense grans fluctuacions respecte a 2017. Així, en segona posició repeteix l’Hospital Universitari Doctor Peset de València, mentre que en la cinquena posició es manté també l’Hospital Nisa 9 d’Octubre. L’únic canvi és la pujada de l’Hospital General Universitari d’Alacant, del quart al tercer lloc, mentre que la quarta posició passa a ocupar-la l’Hospital Quirónsalud Torrevella, situat en tercer lloc en 2017.

L’Índex, elaborat mitjançant enquestes a prop de 2.000 professionals de la salut en tota Espanya, mesura l’excel·lència sobre la base dels resultats i percepcions dels professionals que treballen en els centres o en el seu entorn.

El IEH de l’Institut Coordenades entén l’excel·lència hospitalària com la suma de qualitat assistencial, atenció personalitzada i eficiència dels recursos. Amb uns resultats que transcendeixen el nombre total de serveis oferits en els centres per a centrar-se en la qualitat i valoració d’aquests, segons han matisat els promotors.

Una edició més, i per quart any consecutiu, la Fundació Jiménez Díaz encapçala la classificació, afermant-se com el millor hospital d’Espanya d’acord amb l’opinió de la gran mostra de professionals consultats. L’Hospital Universitari La Paz recupera la segona posició, mentre que l’Hospital Clinic de Barcelona, descendeix del segon al tercer lloc.

Entre les novetats d’enguany destaca l’ascens Hospital Universitari Verge de la Rosada de Sevilla, que puja del lloc 11 al 9 ficant-se de nou entre els 10 millors hospitals d’Espanya. Aquest hospital andalús és a més l’únic centre del top ten que no pertany a Madrid i Catalunya, que copen les primeres posicions del rànquing amb 5 i 4 hospitals respectivament. També ressenyable és la pujada de l’Hospital Universitari Clínic Sant Carles a la quarta posició (respecte a la setena de l’edició anterior).

“El benestar i la salut dels ciutadans són fonamentals per al creixement i desenvolupament d’un país i a Espanya podem estar orgullosos de comptar amb una sanitat exemplar, fruit de caràcter universal de la seua atenció, la qualitat i compromís dels seus professionals, amb una reputació internacional que ens situa entre els millors sistemes sanitaris del món”, ha assenyalat el Vicepresident Executiu de l’institut Coordenades, Jesús Sánchez Lambas.

“No obstant això, és fonamental que tots els agents del sector treballen de la mà per a afrontar els grans reptes als quals s’enfronta la sanitat, no solament a Espanya sinó a nivell global, com són la sostenibilitat, la cronicitat, l’apoderament dels pacients, la transformació digital i l’ús de les dades, o la paritat entre homes i dones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + set =