25n
25N
25N

Delegació de Govern retarda l'eixida d'una manifestació per a evitar que coincidisquen marxes de diferent signe

Delegació de Govern retarda l'eixida d'una manifestació per a evitar que coincidisquen marxes de diferent signe
07/10/2019 -

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha comunicat les resolucions sobre les manifestacions del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, en les quals ha retardat en mitja hora l’eixida sol·licitada d’una d’elles, la de la Coordinadora Obrera Sindical (COS), per a evitar que coincidisquen entitats organitzadores amb ideologies de diferent signe i per a tractar de “conciliar” el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic dels actes.

Segons ha informat Delegació de Govern en un comunicat, enguany tres entitats, al costat dels antitaurins, han comunicat la realització de manifestacions o concentracions enfront de les set de 2018.

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana ha comunicat a les entitats sol·licitants les resolucions sobre les manifestacions per al 9 d’Octubre: Associació Regne de València Gais i Lesbianes, Transexuals i Bisexuals, de 18.00 a 21.00 hores, des de Sant Agustí-arribada Plaça Alfons el Magnànim; la de la Comissió 9 d’Octubre, de 18.30 a 21.00 hores, des del mateix punt fins a la Plaça d’Amèrica al costat de les escales del Pont de la Mar; la de COS, amb el mateix recorregut des de les 18.30 a 22.30 i la concentració contra la tauromàquia, d’una hora a partir de les 17.00 al carrer Xátiva cantonada amb Marqués de Sotelo.

La representació de l’administració central ha retardat en mitja hora (de les 18.00 sol·licitades a les 18.30 resoltes, condicionada al fet que a aquesta hora haja finalitzat l’inici de l’anterior manifestació) la convocatòria de Coordinadora Obrera Sindical (COS) per a “evitar que coincidisquen entitats organitzadores amb ideologies de diferent signe a l’inici de les marxes, amb la finalitat de conciliar el dret de manifestació amb el desenvolupament pacífic d’aquests actes”.

Després de la junta local de seguretat celebrada la setmana passada a l’Ajuntament de València, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, va anunciar un nombre d’efectius policials similar als de l’any passat per a “garantir el desenvolupament pacífic de la jornada festiva”.

Així va indicar que, com en 2018, a les Unitats d’Intervenció Policial (UIP) dependents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, se sumaran unitats dependents de prefectures d’altres comunitats autònomes. Aquests cossos especialitzats treballaran al costat de la resta d’efectius policials.

Per a l’elaboració d’aquest dispositiu, s’han dut a terme diverses reunions prèvies de caràcter tècnic que han sigut coordinades des de la Delegació del Govern i la Subdelegació del Govern a València al costat de l’Ajuntament de València i les Forces i Cossos de Seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =