25n
25N
25N

La Cavalcada del Foc: hora i lloc per a veure l'exaltació del foc

Els dimonis i correfocs protagonitzaran la vesprada del 19 com a preludi a la Cremà de les Falles de 2019

La Cavalcada del Foc: hora i lloc per a veure l'exaltació del foc
18/03/2019 -

El 19 de març no solament és una data marcada per San José o per ser la nit de la Cremà. També se celebra la Cavalcada del Foc de València, un espectacle de llum i pólvora a la cua de la programació de les Falles de València de 2019 en la qual els dimonis i altres criatures fantàstiques recorren algunes de les principals vies de la ciutat.

En concret, aquesta exaltació del foc comença a partir de les 19 hores i comença pel carrer Russafa, passant per Colón fins a arribar a la plaça de la Porta de la Mar. Una desfilada en el qual valencians, valencianes i turistes podran viure en primera persona la màgia dels dimonis, les carrosses, les disfresses i els correfocs.

En concret, aquest acte té origen en 1932 i suposa el preludi a la tradicional nit de la Cremà, on els monuments fallers grans i infantils cremaran per a finalitzar les festes josefines d’enguany i posar en marxa les següents. Així, simbolitza l’exaltació del foc com a símbol valencià, i la seua entrada per a protagonitzar l’últim moment de la nit.

D’aquesta manera, a les 22.00 hores podrà començar la Cremà de les Falles infantils de la ciutat, que serà molt especial en el cas de la municipal, en la qual la Fallera Major Infantil de València de 2019, Sara Larrazábal, prendrà la metxa de la ‘Paradeta de Flors núm. 14’ de Cap de Suro; o en el cas de la guanyadora del Primer Premi de Secció Especial Infantil d’enguany, Mestre Gozalbo-Comte d’Altea, de l’artista faller Iván Tortajada.

Així mateix, a partir de les 00.00 hores es donaran cita els monuments grans i València s’acomiadarà de Falles tan emblemàtiques com ‘Procés creatiu’, la municipal de 2019; o ‘Juga, juga… i voràs’ de L’Antiga de Campanar, que ha rebut el Primer Premi de Secció Especial de 2019 gràcies a la valoració del jurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 7 =