25n
25N
25N

Burjassot es prepara per a la festivitat de Tots Sants

S’ha establert un horari especial i mesures de prevenció contra la Covid-19

Burjassot es prepara per a la festivitat de Tots Sants
14/10/2020 -

Davant la celebració de la festivitat de Tots Sants, l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Serveis Municipals dirigida per Manuel Pérez Menero, ha elaborat un protocol de prevenció perquè les visites al cementeri municipal es realitzen de manera escalonada, amb un ampli horari i garantint les mesures sanitàries de prevenció enfront de la Covid-19.

Des del Consistori es recomana a aquelles persones que vagen a realitzar les seues visites al cementeri que ho facen de manera escalonada i que eviten, en la mesura del que siga possible, centrar-les en el dia 1 de novembre, festivitat de Tots Sants.

Per a facilitar les visites i que totes les persones que així ho desitgen passen pel camp sant, l’horari del mateix serà de 9.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores, de dilluns a dissabte, i diumenges de 9.00 a 13.00 hores, fins al 28 d’octubre. Des del 29 d’octubre i fins al dia 1 de novembre, tots dos inclosos, l’horari serà ininterromput de 9.00 a 18.00 hores perquè les visites es realitzen de manera fluida, evitant en tot moment la concentració de persones.

És important que es reduïsca al mínim indispensable l’estada en el cementeri al qual cal accedir amb mascareta, de manera obligatòria i sempre que sense vàlvula exhalatòria, posant-se gel hidroalcohòlic a les mans i seguir en tot moment les marques que s’han posat en els diferents carrers del cementeri que indiquen l’itinerari a seguir i que eviten que es puguen creuar les persones que estiguen realitzant les visites i les possibles aglomeracions. L’entrada es realitzarà per la part dreta i l’eixida per la part esquerra, mantenint també com a eixida la porta secundària situada enfront del pàrquing de l’entrada. L’aforament de la instal·lació és de 1.500 persones simultàniament, i serà controlat per personal municipal.

El Consistori situarà papereres de pedal perquè es depositen aquelles restes de flor o elements de desfet que siga necessari per part dels visitants al cementeri i, des del 29 d’octubre i fins a l’1 de novembre, hauran de portar la seua aigua, ja que les fonts estaran tancades, per a evitar aglomeracions. Els serveis també romandran tancats excepte casos d’extrema necessitat. Així mateix, no es podran usar els elements comuns com ara arruixadores, graneres, recollidors…i les escales d’ús comú únicament podran ser utilitzades pel personal municipal del cementeri. S’haurà de sol·licitar el seu ús als treballadors municipals, els quals les traslladaran al punt desitjat.

Tant els treballadors municipals com Protecció Civil distribuiran gel hidroalcohòlic i guants pels diferents punts del cementeri, on hi haurà cartells informatius en els quals es donaran totes les dades de les mesures preventives adoptades.

“Garantir la seguretat dels nostres veïns i les nostres veïnes en aquests dies en què les visites al cementeri són més habituals és una prioritat per a l’Ajuntament. Aplicarem totes les mesures sanitàries i de protecció que garantisquen aquesta seguretat i, a més, demanem la col·laboració de totes les persones que pensen visitar el cementeri”, tal com ha assenyalat l’alcalde de Burjassot, Rafa García, qui ha posat l’accent també “en la importància de no deixar les visites per a última hora. És important escalonar-les al llarg de la setmana per a garantir que no hi haja aglomeracions i que la distància interpersonal es complisca sense problema en la instal·lació. Hem ampliat l’horari en els dies previs a la festivitat i també el mateix dia 1, per aquest motiu demane que, entre tots, fem que es complisquen totes les mesures sanitàries sense cap problema”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =

bombers
bombers