Menguzzato: "El Bàndol Faller ha d'arreplegar la prohibició de tirar petards de 4 a 8 del matí"

Menguzzato: "El Bàndol Faller ha d'arreplegar la prohibició de tirar petards de 4 a 8 del matí"
04/10/2018 -

La regidora de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, ha recalcat aquest dijous que el Bàndol Faller ha d’arreplegar “tal qual” la “prohibició” de tirar petards de quatre a vuit del matí perquè és una proposta que van fer “fa uns mesos” per a garantir el descans veïnal.

“Fa uns mesos vam fer la proposta de prohibir la utilització de petards de 4.00 a 8.00 del matí per a garantir així el descans dels veïns i considerem que és alguna cosa que tal qual ha d’aparéixer en el bàndol”, ha precisat en un comunicat Menguzzato. La regidora de Protecció Ciutadana ha precisat que aqueixa seguirà sent una de les seues propostes en el bàndol.

Així ho ha indicat després que aquest dimecres l’alcalde de València, Joan Ribó, i la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, explicaren que l’Ajuntament està “treballant i parlant” en el marc del Bàndol de Falles perquè, “en uns marges de recomanacions”, no es faça un “ús particular de la pirotècnia” des de mitjanit fins a les 7.00 hores del matí, amb l’objectiu de “compaginar el descans de la ciutadania amb la festa”.

En aquest sentit, la responsable de l’àrea de Protecció Ciutadana ha destacat que la prohibició d’utilitzar petards en aquest horari respon a “la necessitat de conjugar el descans dels veïns amb la celebració de les Falles, després de constatar que l’any passat van augmentar les denúncies per sorolls”.

No obstant això, ha considerat que s’ha de donar “una eina real i eficaç a la Policia Local”, ja que “les generalitats no serveixen”, ha advertit, i ha insistit en “la prohibició de tirar petards en aquest horari de màxima protecció perquè si les revetles en aquesta ciutat poden durar fins a les 4 del matí i la despertà és a les 8, entenem que hem de garantir el descans en aquest horari”.

Respecte a la venda ambulant en Falles, Anaïs Menguzzato ha assenyalat que Policia Local mantindrà el mateix dispositiu de control que en l’última edició de les Falles. “Mantindrem una unitat policial per a denunciar i requisar tots els productes peribles de venda ambulant que es venen sense cap garantia durant cada dia en els quals es disparen ‘mascletaes'”, ha precisat.

Menguzzato ha volgut fer també una crida a la col·laboració ciutadana perquè no es consumen aquells productes que no reuneixen “unes condicions mínimes de salubritat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + onze =

sagunt a escena 2019
turismo salou