25n
25N
25N

Metrovalencia reforça el seu servei per a la manifestació del 8M

Metrovalencia reforça el seu servei per a la manifestació del 8M
05/03/2020 -

La Generalitat ha decidit reforçar el servei diürn que prestarà Metrovalencia diumenge que ve dia 8 amb motiu de la celebració de la manifestació del Dia de la Dona, a fi de cobrir les necessitats de mobilitat que es preveuen en aquest esdeveniment.

La franja horària d’aquests reforços serà de 10.30 a 21 hores per a poder atendre també la demanda de desplaçaments que es produirà amb la mascletà del diumenge. En total, seran 80 metros els que circularan de manera extraordinària el dia 8. Per part seua, el tramvia viatjarà en dobles composicions per a incrementar la seua capacitat.

Com els reforços dependran de l’horari i de les diferents destinacions, es recomana als usuaris que s’informen en el telèfon gratuït 900 461 046, consulten la pàgina web de Metrovalencia o establisquen comunicació a través de les xarxes socials de facebook (facebook.com/metrovalencia.fgv) i twitter (@metrovalencia).

FGV en el Dia de la Dona

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat una campanya informativa en estacions i xarxes socials de Metrovalencia i TRAM d’Alacant que pretén donar visibilitat a dones els assoliments i els descobriments de les quals van fer grans contribucions al coneixement de la humanitat o als drets de la dona, però que no són conegudes com altres científics masculins.

Amb motiu de la celebració del Dia de la Dona el 8 de març, es vol encuriosir de les persones que viatgen amb metro o tramvia, que estan esperant en l’andana o adquiriran el seu títol de transport, de manera que en llegir algun dels missatges pense per un moment “la conec?” i això li faça interioritzar que, per exemple, moltes persones coneixen les aportacions d’Einstein, però a poques els sonarà Mileva Maric o no coneixeran que una dona, Hedy Lamarr, va ser la precursora de l’actual wifi.

Els missatges estan en Twitter i Facebook en Metrovalencia i Twitter en TRAM d’Alacant, en els teleindicadors de les estacions i en les màquines expenedores automàtiques de títols de transports.

A més, s’han instal·lat cartells commemoratius, realitzats per l’Institut de les Dones, en les estacions de Xàtiva, Colón, Benimaclet, Aeroport, Àngel Guimerà, Empalme i Mislata a València, i en Luceros, Mercat i Benidorm a Alacant.

Els missatges citen a Cecilia Payne-Gaposchkin, astrònoma que va descobrir la composició de les estreles, d’hidrogen i heli; Marie Curie, qui va descobrir dos nous elements químics de la taula periòdica: el Poloni i el Radi, i Joan Feynman coneguda pel desenvolupament i comprensió de l’origen de les aurores.

També s’al·ludeix a Maruja Mallo, membre de la generació del 27, la més avantguardista de les artistes espanyoles del segle XX; Rosalind Franklin, qui va fer una important troballa sobre l’estructura molecular de l’ADN que va donar lloc a la hipòtesi de la “doble hèlice” d’aquesta estructura; Hedy Lamarr, qui va dissenyar i va patentar al costat de George Antheil un sistema de comunicacions sense fils que permetria l’actual wifi, i Mary Anning, els descobriments sobre dinosaures del qual van ser determinants per a demostrar el fenomen de l’extinció.

Així mateix, es recorda a Clara Campoamor, principal responsable de l’assoliment del dret al vot de la dona; Mileva Maric, qui va investigar, entre altres qüestions, sobre teoria de números, càlcul diferencial i integral i teoria de la calor, a més de publicar treballs al costat del seu marit, Albert Einstein; Valentina Tereshkova, primera dona a viatjar a l’espai en 1963; Emmy Noether, dona el teorema de la qual explica la connexió fonamental entre la simetria en física i les lleis de conservació, i Ada Lovelace, els treballs matemàtics de la qual la van convertir en la primera persona a descriure un llenguatge de programació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − sis =