25n
25N
25N

La Crida encendrà les Falles de 2020 amb un espectacle de foc i pólvora

La Crida encendrà les Falles de 2020 amb un espectacle de foc i pólvora
28/02/2020 -

La Crida obrirà diumenge que ve, 1 de març, el calendari de les Falles de 2020 amb un espectacle ple d’efectes que estarà protagonitzat en el foc i la pólvora, els dos elements que centren, a més, la imatge gràfica creada per Dídac Ballester per a la present edició de les festes.

Així, les Torres de Serrans de València es convertiran en un llenç en el qual projectar imatges i el lloc des del qual la Fallera Major, Consuelo Llobell, animarà a tots els valencians i visitants a gaudir de la festivitat i les seues activitats.

La Crida de 2020 coincideix en el temps amb la crisi pel coronavirus. A això s’ha referit el regidor Carlos Galiana –que ha assumit les competències de Cultura Festival i Junta Central Fallera (JCF) després de la renúncia temporal de l’edil Pere Fuset–, qui ha llançat un missatge de “tranquil·litat”.

A la Crida es pot anar amb tranquil·litat llevat que les autoritats sanitàries diguen el contrari“, ha asseverat Galiana, que ha incidit en què “tot el que tinga a veure” amb el Covid-19 “l’hauran de dir el Ministeri i la Conselleria de Sanitat”.

En aquest sentit, el regidor –que ha realitzat aquestes declaracions als mitjans després de formalitzar-se la junta de govern local el traspàs de les seues noves competències– ha “llançat “un missatge de tranquil·litat a tothom”, al mateix temps que ha instat a la població a informar-se a través dels canals oficials per a evitar caure en faules.

‘Pólvora i Foc’ és el lema amb el qual s’ha batejat l’espectacle. Segons detalla la Junta Central Fallera, durant l’espera prèvia a l’espectacle i a la Crida, la companyia La Fam Teatre serà l’encarregada d’amenitzar l’arribada i congregació dels fallers i falleres en els limítrofs de les Torres juntament amb DJ Boccachico. La música anirà acompanyada amb efectes de llum.

A les huit de la vesprada donarà principi l’acte, amb un muntatge audiovisual que emprarà tècniques de videomapping i efectes audiovisuals en 3D i 2D. Es tracta d’un viatge en quatre escenes amb integracions audiovisuals sobre les Torres.

L’imaginari de l’espectacle naix del cartell de les Falles 2020, dissenyat per Dídac Ballester, i pretén “presentar a escala internacional la imatge gràfica a través d’un espectacle que presenta el mateix cartell i juga amb els seus elements, el foc i la pólvora”. Totes les escenes compten amb rematades pirotècniques i finalitzen amb un gran espectacle piromusical d’uns tres minuts de duració, avancen des de la JCF.

La Crida arrancarà amb una dolça música i una veu en off que recita un poema que dona la benvinguda a les Falles. En la següent escena, les torres es “mappean” per a convertir-se en una enorme mascletà d’efectes audiovisuals i 3D, on es jugarà amb tota l’arquitectura per a aconseguir “efectes únics al ritme” del so d’una mascletà.

Així mateix, es presentarà el cartell de la Cremà, i en aquesta ocasió es jugarà amb el foc i el fum. Darrere apareixeran els responsables de la construcció dels monuments, els artistes fallers, però també es jugarà “amb tots aquells records i moments viscuts gràcies a les Falles”.

Seguidament, sonarà la peça musical ‘La malaguenya de Barxeta’, convertida en piromusical en l’hora que es projectarà el vídeo real a les Torres de Serrans amb imatges de la ciutat de València amb plans aeris i imatges de València en Falles, amb els carrers transformats i amb la festa al carrer. L’escena piromusical anirà en augment fins a acabar amb un potent final i la imatge de “Falles de València!”.

En les xarxes socials també es viurà la Crida, des dels perfils oficials de Junta Central Fallera en Facebook, Twitter i Instagram. L’organisme anima a usar les etiquetes #Crida20, #Falles20, #SomPatrimoni i #FallesUNESCO.

MASCLETÀ VERTICAL I CONCERT

Un dia abans, el dissabte 29 de febrer, La Marina de València Sud acollirà la Mascletà Vertical de 20.00 a 20.30 hores, mentre a La Marina de València Nord hi haurà un concert de Los 40 Principales de 18.30 a 22.00 hores.

Per a la celebració de la Mascletà Vertical i el concert s’efectuaran restriccions al trànsit rodat des de les 16.00 hores de la vesprada del dissabte 29 de febrer “en funció de les necessitats i de les persones assistents”. L’EMT incrementarà el seu servei aquest dissabte per a les línies que es dirigeixen a la Marina de València i que facilitaran per tant que els valencians i les valencianes puguen acostar-se, destaca l’Ajuntament de València en un comunicat.

Quant a la jornada del diumenge 1 de març es realitzaran diverses activitats que afectaran el trànsit. De 07.20 a 08.00 hores es durà a terme les ‘macrodespertaes’ per carrer de la Pau, Plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent i Plaça de l’Ajuntament; de 08.00 a 08.15 hores se celebrarà la ‘Mascletà Despertà’ en la Plaça de l’Ajuntament; de 12.00 a 14.00 hores serà el torn de les cercaviles de Bandes de Música per la Plaça de la Verge, Plaça de la Reina, carrer de Sant Vicent i Plaça de l’Ajuntament; de 14.00 a 14.20 hores la mascletà de migdia posarà fi al programa matutí. L’Ajuntament de València, per a garantir l’ordre, realitzarà corts al trànsit rodat de 07.05 a 15.00 hores en la zona.

En últim lloc, la Crida des de les 20.00 hores a les Torres dels Serrans. En aquest sentit quedarà tallat al trànsit rodat el carrer de Guadalaviar direcció Pont de Fusta, el mateix pont, i la marginal dreta de l’antic llit del riu Túria des de la Gran Via de Ferran el Catòlic fins a carrer de Comte de Trénor. Així mateix es tallaran els passos inferiors de Petxina i Blanqueries. Tots ells a partir de les 16.45 hores de la vesprada del diumenge 1 de març.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − onze =

bombers
Valencia activa