25n
25N
25N

Horari de visita del Betlem municipal de València

Horari de visita del Betlem municipal de València
04/12/2019 -

El Saló de Cristall acollirà a partir d’aquest dijous el tradicional pesebre artístic realitzat per l’Associació de Betlemistes de València que des de fa cinc anys s’instal·la a l’Ajuntament de València. Comptarà amb més de 300 figures, construccions hebrees i una superfície total de 45 metres quadrats. Com en anys anteriors, el pesebre inclourà algunes peces úniques de diversos escultors de primer nivell en l’àmbit betlemístic, com ara José Luis Mayo, H. Cerrada, Montserrat Ribes, Daniel Alcántara, Higinio Martínez, Guadalupe de Guzmán, Ángela Tripi i els valencians Enrique Villagrasa i Quique Garcés, dirigits tots ells per José Luis Heredia, Purificació Carbonell i Gonzalo Mateu.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, visitarà aquest dijous el pesebre municipal juntament amb les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García, i les seues corts d’honor. “Per cinqué any consecutiu continuem apostant des de l’Ajuntament per la potenciació de la tradició betlemista valenciana”, ha destacat Fuset, qui ha fet valdre tant l’enclavament dels dos pesebres –el del Saló de Cristall i el de la plaça de la Reina, al costat de la Catedral- com l’assistència massiva de persones que volen contemplar-los de prop, generant un flux de gent entre tots dos molt interessant des del punt de vista cultural però també pel segon focus d’atracció que es genera en la plaça de la Reina.

La instal·lació del pesebre de la plaça de la Reina, donat en el seu moment pel Gremi d’Artistes Fallers i dignificat en el mandat anterior amb una completa restauració i incorporació de peces, es realitzarà finalment dilluns que ve, després de desestimar-se la data inicial prevista, la de demà, dijous, per protegir-lo de les condicions meteorològiques adverses.

HORARIS DE VISITA

A partir de demà dijous, dia 5, i fins al pròxim 4 de gener, el pesebre artístic del Saló de Cristall es podrà visitar entre setmana a partir de les 8.30 h. del matí, sent l’obertura de portes a les 10.00 h. els dissabtes i diumenges i els dies de la Nit de Nadal i de la Nit de Cap d’Any. L’última entrada es permetrà fins mitja hora abans del tancament de portes que es produirà a les 19.30 h. com a norma general, si bé aquest dijous el tancament serà a les 14 h. i del dilluns 9 al divendres 13 i el dia de la Nit de Nadal serà a les 15 h. Els únics dies en què l’Ajuntament romandrà tancat seran els festius 6, 8, 25 i 31 de desembre, així com l’1 de gener.

“Un any més fem una crida a la ciutadania perquè puguen acostar-se a l’Ajuntament i gaudir d’aquesta gran obra d’art que amb molta dedicació han aconseguit realitzar betlemistes valencians i que se suma a l’altra proposta del pesebre al costat de la Catedral de València en la plaça de la Reina”, ha explicat Fuset.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − cinc =

art en blanc