caixa popular

Hoquei escolar: la nova moda dels col·legis valencians

Hoquei escolar: la nova moda dels col·legis valencians
28/06/2017 -

L’hoquei escolar finalitza la temporada amb un balanç àmpliament positiu després de la campanya de promoció celebrada aquest cicle lectiu. I és que, gràcies als diferents programes esportius impulsats per la Federació d’Hoquei de la Comunitat Valenciana, la disciplina de l’estic i la bola s’ha tornat molt popular quan parlem de l’esport que cobra vida en el pati del col·legi.

‘Esport a l’escola’, ‘DIPU-HOQUEI i ‘PaLOyBoLA’ són els tres programes que aquesta temporada han acostat l’hoquei a un total de 6480 xiquets repartits en els 54 centres escolars de diferents punts de la Comunitat Valenciana. Nombres que han reafirmat l’èxit en la promoció d’un esport que, a poc a poc, estan gaudint més xiquets en els seus respectius col·legis.

La iniciativa ‘Esport a l’escola’ és un programa de la Generalitat Valenciana que enguany ha brindat 36 unitats didàctiques realitzades a xiquets de 5º i 6º distribuïdes en 6 sessions per unitat. Un total d’11 centres escolars, entre València, Xàtiva, Xiva, Alzira, Elda, Borriana i Torrent han gaudit de l’hoquei escolar al costat dels seus 830 xiquets participants.

El programa Dipu-Hoquei és promogut per la Diputació de València i aquesta temporada ha celebrat un total de 60 visites en 30 centres escolars entre Aldaia, Xirivella, Silla, Riba-Roja i Oliva amb 4 jornades inter-escolars en la majoria de les visites. 3.900 xiquets han gaudit d’aquestes jornades que han servit per a promocionar algunes escoles de recent creació com les d’Aldaia, Xirivella i Riba-Roja a més de la futura escola d’Oliva.

PaLOyBoLA és un altre dels programes que fomenta l’hoquei escolar i, si escau, és promogut per la Fundació Trinidad Alfonso. Aquesta temporada ha tingut 30 visites en 16 centres escolars en les localitats de La Pobla de Vallbona, Altea, Xest, Benicàssim, Orpesa, Mislata i Ròtova. Les jornades inter-escolars han convocat a 1.750 xiquets. Aquest projecte ha impulsat la creació de les futures escoles a La Pobla de Vallbona i Altea.

Enguany, en total, la FHCV ha prestat 40 dotacions de material als col·legis per a la seua utilització en les classes d’educació física al llarg de 45 dies. Més de 1200 estics i 600 boles han servit com a eines de promoció de l’hoquei escolar. Un esport que tanca un any reeixit i que s’està convertint en la nova modalitat popular dels col·legis valencians.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris