25n
Orgull
Orgull

Homenatge al Tio Canya i a Al Tall en el Teatre Principal de València

Este dijous 19 de gener es presentarà la Reviscola Tio Canya, un concert amb tots els ingredients necessaris per a retre homenatge a este popular personatge

Homenatge al Tio Canya i a Al Tall en el Teatre Principal de València

“Tres voltes només va anar/ el tio Canya a València/ primer quan va entrar en quintes/ i en casar-se amb sa femella”, diu la famosa cançó que tot valencià i valenciana ha sentit i cantat. El Tio Canya, el seu gaiato i tota la seua descendència és coneguda per tota la terreta, per la qual cosa els homenatges no tarden a aparéixer, fins i tot en art de falles com la d’Arrancapins.

Este dijous 19 es realitzarà un concert com a epíleg de les activitats a partir dels 40 anys —que es van complir el 2016— de la creació d’una cançó que va identificar i identifica als poc inclinats a l’escola, a aquells que visiten la capital de València i s’incomoden i, per descomptat, als quals parlen castellà en una terra de valencians.

En el Teatre Principal també es farà un homenatge a Al Tall, els creadors d’esta obra, que fins al dia d’hui són també responsables que la llengua i les tradicions valencianes es recuperen any a any i no es perden en el mar cada vegada més ampli de la globalització.

Al Tall, conreadors de la riproposta dels italians, va començar com a banda en 1975 i va seguir vigent fins al 2012, quan van gravar el seu últim disc i van anunciar el seu retir dels escenaris, cantant la famosa cançó en cada comiat. El seu estil folk i la seua proposta va apuntar sempre a recuperar els ritus artístics i el patrimoni cultural de la terra valenciana, que esta setmana és protagonista en la Reviscola del Tio Canya.

L’esdeveniment convocarà a les corals de l’Eliana, El Micalet i Vinalesa i a més reunirà a antics membres del grup musical, com Miquel Gil i Manolo Miralles, cantaores com Apa i Teresa i el xativí Pep Gimeno Botifarra i versadors com Josemi Sánchez, entre molts altres convidats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tres =