caixa popular

Homenatge a les veïnes i als veïns afusellats durant la Guerra Civil

L’acte ha tingut lloc hui, dijous 14 de setembre, al Saló de Plens de l’Ajuntament

Homenatge a les veïnes i als veïns afusellats durant la Guerra Civil
14/09/2017 -

La regidoria de Memòria Històrica ha fet un homenatge a tots els veïns afusellats  i caiguts en el front durant la Guerra Civil. En primer lloc, se ha realitzat un acte al Saló de Plens de l’Ajuntament on la regidora de l’àrea, Carmen Gurillo, ha donat un discurs. En finalitzar l’acte se han fet dos xicotetes ofrenes, la primera d’elles al cementeri municipal de Massamagrell i la segona al mur d’afusellament conegut com “El Terrer” de Paterna, fins on s’han desplaçat tots els assistents.

“Tal dia com hui, 77 anys després dels seus assassinats, volem retre homenatge a ells i a la resta de veïns afusellats durant la Guerra Civil, als caiguts en el front i als condemnats a llargs períodes de captivitat. Actualment comptem amb dos investigacions obertes, la que està realitzant l’investigador de Diputació, Pau Pérez, sobre “La violència política del franquisme en l’Horta de València” i la que jo mateixa em trobe realitzant sobre les conseqüències de la mateixa a Massamagrell. De forma simultània, s’està treballant en la planificació de distintes accions amb què acostar la Memòria Històrica a la ciutadania de Massamagrell. Accions com la recopilació de documents oficials, així com aquells cedits per les nostres veïnes i veïns. La nostra voluntat és que aquest registre documental compte amb un apartat d’arxius visuals que done vida, a través d’exposicions, als anys absents en els llibres d’història de la nostra localitat, eixos més de 40 anys d’oblit”, ha exposat la regidora de Memòria Històrica, Carmen Gurillo.

“Gràcies a la regidoria de Memòria Històrica projectes com a aquest poden ser duts a terme per voluntat pròpia sense haver de ser sol·licitats”, ha comentat el coordinador del Grup Recuperació de la Memòria Històrica, Matías Alonso, present també en l’acte.

“Agraïm a totes les persones que hui ens han acompanyat, en especial als familiars de les víctimes. La regidoria de Memòria Històrica a penes té tres mesos de vida i no compta amb pressupost per a enguany però gràcies a l’equip de govern, ara s’ha posat en valor i s’ha pogut realitzar aquest homenatge”, ha comentant l’alcalde, Pep Galarza.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × quatre =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris