25n
Orgull
Orgull

L'homenatge mundial a Bigas Luna arrancarà a València

L'homenatge mundial a Bigas Luna arrancarà a València
06/09/2019 -

València serà la ciutat on el maig de 2020 arrancarà «El ojo que mira Bigas Luna», un projecte internacional que ret homenatge al desaparegut cineasta no solament des de la seua faceta de director, sinó també com a expert en arts plàstiques o precursor del videoart. L’alcalde Joan Ribó, que aquest matí s’ha reunit amb el director del projecte, Xavier Martorell, i la viuda de Bigas, Celia Orós, ha mostrat la seua satisfacció pel protagonisme mundial de la nostra ciutat a través d’un esdeveniment en el qual es projectarà per primera vegada la inèdita pel·lícula de Bigas Luna, Mouche d’amour.

«Estem contents que València siga el començament d’un homenatge mundial a Bigas Luna, que arranque en una ciutat en la qual Bigas va fer tres pel·lícules i va escometre projectes importants», ha assegurat Joan Ribó, alcalde de València. A la seua positiva valoració que la nostra siga la primera urbs a acollir un esdeveniment que més tard arribarà a París, Tòquio, Sidney, Shanghai o Roma, Ribó ha afegit aquesta nova oportunitat de protagonisme internacional cinematogràfic. «Una de la línies en les quals estem treballant és que València siga una capital del cinema, i ho estem aconseguint des del rodatge del més senzill anunci publicitari, fins al rodatge de sèries i pel·lícules. Cada vegada estem tenint una activitat cinematogràfica més important».

Ribó ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de València per a fer possible que el projecte «El ojo que mira Bigas Luna» es presente a la nostra ciutat «amb una taula redona l’objectiu de la qual és fer una reflexió seriosa sobre l’art contemporani en la qual l’Ajuntament també vol participar. És important pensar sobre cap a on va l’art, les seues relacions amb la societat i altres aspectes».

Xavier Martorell, director del projecte «El ojo que mira Bigas Luna» ha destacat l’estreta relació que Bigas va tindre amb la nostra ciutat i que ha influït decisivament perquè «València siga la primera ciutat de l’itinerari internacional d’un projecte en el qual un equip multidisciplinari porta dos anys treballant, i que començarà amb un debat sobre els nous paradigmes de l’art contemporani amb figures de prestigi mundial». Igualment ha destacat que eixe dia es presentarà la pel·lícula inèdita Mouche d’amour, l’estrena mundial d’una joia que servirà per a posar el focus en l’aposta de València com a ciutat de cinema».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 15 =