25n
25N
25N

Homenatge a Blasco Ibáñez en el 91 aniversari de la seua mort

Homenatge a Blasco Ibáñez en el 91 aniversari de la seua mort
28/01/2019 -

La regidora de Cementeris, Pilar Soriano, ha participat aquest matí en la tradicional ofrena floral a l’escriptor, periodista i polític Vicente Blasco Ibáñez, celebrada al Cementeri General de València amb motiu del 91 aniversari de la seua mort. «Mantenim viva la figura i l’obra de l’escriptor perquè és un valuós patrimoni col·lectiu de tota la ciutadania valenciana», ha destacat la regidora.

«Ens reunim davant el lloc on descansa un home excepcional, reivindicat per les autoritats públiques com des de les entitats privades, que han col·laborat per difondre la seua obra», ha explicat la regidora de Cementeris, Pilar Soriano, qui ha definit a l’escriptor com «un incansable lluitador» i «un prolífic comptador d’històries amb una immensa capacitat de treball col·lectiu».

Així mateix, ha recalcat que «des de l’Ajuntament es valora i reivindica la figura de Blasco i la seua extraordinària singularitat que, més enllà d’assenyalades efemèrides, mereix que es promulguen iniciatives perquè es conega més i millor la seua obra, així com perquè la descobrisquen i coneguen les noves generacions de valencianes i valencians».

«València honra la seua memòria, la qual ha de lluir sempre com el nostre millor exemple de concòrdia», ha argumentat la regidora, qui ha recalcat l’esforç de les institucions públiques «d’estendre la cultura, i promoure i difondre el nostre patrimoni, el qual passa indefectiblement per la figura de Vicente Blasco Ibáñez».

Durant l’homenatge celebrat aquest matí, també ha participat la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, així com diferents representants de la Fundació Centre d’Estudis Blasco Ibáñez i de l’Associació Vicente Blasco Ibáñez.

El president de la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, ha definit a l’escriptor «com la figura més representativa de València dels últims segles, d’incalculable valor per a la cultura valenciana». De la mateixa manera, el president de l’Associació Vicente Blasco Ibáñez, Fernando Millán, ha destacat «la importància del treball que realitzen totes les persones encarregades d’estudiar, cuidar i posar el valor la figura de Blasco».

Durant la presentació de la revista Prometeo de la Casa Museu Blasco Ibáñez celebrada la setmana passada, l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Fundació Centre d’Estudis Vicente Blasco Ibáñez, Ignacio Soler, van mostrar la voluntat comuna per a treballar en la permanència del llegat de l’escriptor a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =