25n
25N
25N

Homenatge als 40 anys de Junta Local Fallera d'Aldaia

Homenatge als 40 anys de Junta Local Fallera d'Aldaia
16/09/2018 -

Els fallers i falleres d’Aldaia ja estan preparats per a retre homenatge als 40 anys de vida de la Junta Local Fallera de la localitat, un acte que se celebrarà el diumenge 16 de setembre en el Teatre Auditori Municipal d’Aldaia i que serà doblement emotiu, ja que també es commemoraran els 30 anys de Falleres Majores en la localitat.

La cita fallera comptarà amb grans sorpreses i amb la col·laboració especial del músic aldaier Hugo Chinesta, que ha compost per a aquesta gala commemorativa el pasdoble «Aldaia Fallera» en honor al món faller de la localitat. L’esdeveniment serà especial, ja que coincideix amb la renovació de molts dels membres de la Junta Local Fallera, que emprén una nova etapa carregada de novetats i projectes. Segons explica l’actual president d’aquesta entitat, David Solís, entre els reptes de la nova Junta Local destaquen la proposta de realitzar per primera vegada el «mig any» faller i l’augment de la visibilitat i la participació de les Falleres Majors i les Corts d’Honor en els actes. A més, Solís, ha avançat que en aquesta nova etapa es pretén «reprendre diversos campionats que van deixar de celebrar-se entre els fallers».

La il·lusió i l’emoció protagonitzaran aquest acte commemoratiu on es faran patents les virtuts d’un col·lectiu faller que destaca per l’orgull de la «germanor» i «la predisposició que existeix a l’hora de participar en tots i cadascun dels actes del calendari faller al llarg de tot l’any», segons ha reconegut el president Solís.

La idea de celebrar aquest acte de commemoració de les 40 dècades de vida de JLF sorgeix a causa que “volem homenejar a tothom que ha format part de la història de Junta Local i a més de les sorpreses, serà un acte de trobades i sobretot ple d’il·lusió” opina Solís. La regidora de falles, María José Carcelén, coincideix amb el president en què “serà un acte molt bonic i emotiu, ja que concentrarà a persones que actualment resideixen en altres punts del país que vindran i es retrobaran el diumenge, a més es recordarà també als quals ja no estan”.

Per la seua banda, l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, destaca que «en aquests 40 anys, el món de les falles del nostre poble s’ha establit com un important element de cohesió social. La festa fallera en el nostre poble és sens dubte un lloc en el qual tots i totes cabem, siga el que siga el nostre lloc de naixement, el nostre origen, la nostra professió o ideologia. Les falles d’Aldaia ens uneixen a tots i totes de la mà amb un sentiment en comú: l’orgull per les nostres tradicions i la nostra cultura». Per açò -continua Luján- «aquest acte serà un merescut homenatge a totes i cadascuna de les persones que des dels anys 70 estan treballant sense descans perquè tot açò siga realitat hui en dia».

David Solís conclou que «l’evolució social i cultural d’aquests 40 anys de falles a Aldaia “ha sigut brutal, som més solidaris i alhora molt més tolerants i infinitament diversos” opina el president de Junta Local. En aquesta línia, mirant al futur “el nostre objectiu és que seguim sent una Junta Local de referència i que tots els nostres propòsits per a enguany puguen realitzar-se amb èxit podent així tenir una continuïtat” planteja Solís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 1 =