25n
25N
25N

Hisenda i Justícia anuncien als sindicats que el personal funcionari cobrarà l'increment retributiu del 0,9% en la nòmina de juliol

Hisenda i Justícia anuncien als sindicats que el personal funcionari cobrarà l'increment retributiu del 0,9% en la nòmina de juliol
10/06/2021 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera de Justícia i Administració Pública, Gabriela Bravo, han comunicat aquest dijous als representants dels sindicats amb representació en la Taula General de Negociació I, que el personal funcionari al servei de la Generalitat cobrarà l’increment retributiu estipulat per l’Estat en un 0’9% en la nòmina de juliol amb efecte retroactiu des de l’1 de gener de 2021.

L’actualització prevista en la disposició transitòria tercera de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat s’aplicarà als empleats públics de la Generalitat així com al personal del sector públic instrumental i també al personal de l’Administració de Justícia, al docent no universitari de centres públics i concertats, al personal al servei de les universitats públiques i al personal de les institucions sanitàries dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En total, l’increment retributiu de 2021 afectarà a prop de 165.000 empleats públics, que suposarà un desemborsament de 82 milions d’euros. Concretament, en la nòmina de juliol es cobrarà l’increment del 0,9% dels mesos de gener a juliol i en els mesos successius el salari dels empleats públics ja contemplarà aquesta pujada.

Des de les conselleries d’Hisenda i Justícia han confirmat a més que aquest increment no s’aplicarà a diferència d’altres exercicis pressupostaris als alts càrrecs ni a personal eventual. “En un moment tan complicat per a l’economia valenciana com l’actual considerem que és un exercici de responsabilitat”, ha apuntat Soler, qui també ha incidit en què la paga al juliol “contribuirà a més a impulsar la recuperació durant els mesos d’estiu en una autonomia com la nostra on el turisme és un motor econòmic bàsic que s’ha vist fortament afectat per la pandèmia”.

Per part seua, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat que la Generalitat compleix d’aquesta manera amb el seu compromís de fer efectiva la pujada salarial aprovada pel Govern d’Espanya i que reconeix la labor “fonamental” que el personal al servei de l’Administració Pública valenciana desenvolupa en la gestió dels serveis públics essencials. Bravo ha aprofitat per a recordar que el personal de la Generalitat ha sigut fonamental per a fer front a la pandèmia i “ara ho serà també en el període de reconstrucció econòmica i social”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =