25n
25N
25N

Hisenda i Economia coordinen actuacions en matèria d'ocupació i model econòmic

Hisenda i Economia coordinen actuacions en matèria d'ocupació i model econòmic
23/10/2016 -

Alts càrrecs de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball s’han reunit per a posar en comú les actuacions actualment en marxa en matèria d’ocupació que s’estan promovent dins del disseny del model econòmic valencià.

Per part de la Conselleria d’Hisenda, han estat presents en aquesta reunió la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira, i la directora general de Sector Públic, Model Econòmic i Patrimoni, Empar Martínez Bonafé. Així mateix, per part de la Conselleria d’Economia han assistit la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la directora general d’Ocupació i Formació del SERVEF, Rocío Briones.

Aquesta reunió s’emmarca en les trobades de caràcter tècnic que s’estan mantenint amb diferents representants de l’administració i els sectors i col·lectius més implicats en el disseny del model econòmic, “reunions que estan resultant essencials de cara a dissenyar un model basat en la productivitat i la societat del coneixement, la qual cosa comportarà un augment de la competitivitat del nostre teixit productiu i, per tant, de la Comunitat Valenciana”, ha destacat María José Mira.

“Si ajudem al fet que el nostre teixit empresarial siga més competitiu i posicione els seus productes amb diferenciació en els mercats nacionals i internacionals, aconseguirem que augmentar l’especialització de les nostres empreses generant amb això ocupació de qualitat”, ha afirmat la secretària autonòmica.
En aquest sentit, ha explicat que “el model econòmic valencià sobre el qual estem treballant té entre els seus objectius bàsics contribuir a la reducció de la desocupació i la millora de la competitivitat de les nostres empreses a través de la formació i l’especialització. Per açò, des de la Conselleria d’Economia, i més concretament des del SERVEF, estan avançant en les estratègies a seguir per a aconseguir aquest objectiu, i és fonamental aprofitar sinergies i optimitzar els escassos recursos dels quals disposem per a poder definir el full de ruta per a incorporar aquestes línies estratègiques en el nou model”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que la generació d’ocupació és un tema que “ocupa i preocupa totes les àrees del Consell i no solament al Servef”. En aquest sentit, ha posat l’accent en iniciatives com la Càtedra d’Innovació Servef-Universitat de València, que naix amb l’objectiu d’afavorir la creació de nou coneixement i pràctiques innovadores en el camp de la formació orientada a l’ocupació.

La nova càtedra permetrà modernitzar el procés de detecció de necessitats formatives, per a poder adaptar-se millor a la realitat del mercat laboral valencià, tant des del punt de vista del demandant d’ocupació com de qui l’oferta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + catorze =