25n
25N
25N

Hilando Vidas vesteix el Palau amb les seues creacions per a reivindicar el paper de la dona rural

Hilando Vidas vesteix el Palau amb les seues creacions per a reivindicar el paper de la dona rural
28/02/2020 -

L’associació Hilando Vidas vesteix el Palau amb les seues creacions per a reivindicar el paper de la dona rural en la societat, en el marc de les iniciatives programades amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

L’acció, que consisteix a decorar els balcons metàl·lics que coronen les dues torres de la seu de la Generalitat amb hexàgons de llana de gran grandària durant tot el mes de març, vol simbolitzar una aposta per la presència de les dones en les institucions.

Així mateix, s’ha creat un recorregut amb diferents edificis decorats per tota la ciutat. A més del Palau, també han sigut engalanats dependències de l’Ajuntament de València, la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la Diputació de València, el Palau de Cerveró de la Universitat de València, així com el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat i el Centre del Carme Cultura Contemporània.

Es pretén que cada edifici de la ruta programada oferisca un color diferent perquè el visitant trobe un discurs nou en cada punt. La gamma cromàtica gira al voltant dels colors del foc, la mar Mediterrània, l’ametler i la muntanya, en representació dels elements que uneixen a la comarca de la Serranía amb València.

L’acció s’emmarca dins del nou projecte de l’associació, Sororidad Serranía, creat amb motiu de la setmana de la dona de 2020. Per a això, Hilando Vidas hi ha germanat a 650 dones dels 19 municipis de la comarca de la Serranía per a crear una obra d’art que done visibilitat a la dona rural.

A més, l’associació ha convocat als veïns i veïnes d’aquesta comarca en el pont de Serrans el 8 de març per a realitzar una marxa en favor, no sols de la visibilitat de la dona rural, sinó també de la igualtat de gènere.

Les persones participants entraran a la ciutat per les Torres de Serrans, porta natural i històrica d’accés dels habitants de la Serranía a la capital, i es dirigiran fins a la plaça de Manises.

Hilando Vidas

L’associació cultural Hilando Vidas és una organització sense ànim de lucre d’art col·laboratiu, que naix en la localitat valenciana d’Alcublas fa 4 anys i que està formada per 70 dones d’entre 12 i 92 anys.

El seu objectiu és traure de l’àmbit privat la tasca de teixir per a fer-la pública i convertir-la en expressió artística, al mateix temps que la dignifiquen i li reten homenatge.

Hilando Vidas porta el seu missatge a l’art urbà i intervé llocs públics amb la finalitat de visibilitzar a les dones rurals.

Així mateix, amb cada instal·lació artística, volen reivindicar els drets de la dona. Des de la seua fundació, l’associació ha teixit 17 instal·lacions, a través de les que ha abordat temes com la violència de gènere, l’explotació sexual o el matriarcat.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha destacat que el Govern valencià s’ha sumat a aquest projecte “com a mostra del clar compromís del Consell per la igualtat de gènere”.

Així, el Palau de la Generalitat ha sigut engalanat amb aquestes figures artesanals arribades de la Serranía per a reivindicar, a més el valor artístic d’aquesta tradició de la comarca de l’interior.

A més, com ha afegit Escribano, el projecte “pretén visibilitzar el fonamental paper de les dones en l’àmbit rural” a través de “centenars d’hexàgons que representen a centenars de dones” per a donar visibilitat a la seua solidaritat i treball en equip.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 4 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa