25n
25N
25N

Les mascaretes de 'Filant Vides' reparteixen solidaritat per la província de València

Ja s’han repartit les 4.000 mascaretes de ‘Filant Vides’ per la província de València

@filantvides

Les mascaretes de 'Filant Vides' reparteixen solidaritat per la província de València
22/04/2020 -

‘Filant Vides’ continua llançant missatges de germanor, lluita i, per descomptat, sororitat. No obstant això, en aquesta ocasió, han canviat els seus ja famosos hexàgons de colors per mascaretes. “Han sigut moltes les peticions que hem rebut, però, finalment, decidirem col·laborar amb la Universitat de València per a garantir els protocols de seguretat i higiene en la confecció de les mascaretes”, assenyala María José Cabanes, presidenta de ‘Filant Vides’. I és que encara que no es tracta de mascaretes homologades, sí que s’estan destinant per a “persones que estan en segona línia”, com a residències, centres de menors, policia, etc.

Entre el dilluns i el dimarts, un total de 4.000 mascaretes, confeccionades per 120 dones d’Alcublas, Chulilla, Bugarra i Losa del Obispo, s’han repartit per la província de València. Un granet d’arena que ‘Filant Vides’ ha volgut aportar en aquesta àrdua lluita contra la Covid-19. “Ens hem posat a la disposició de la Generalitat Valenciana, i estem a l’espera de si necessiten més ajuda”.

En aquests temps de coronavirus, la solidaritat està més present que mai, i accions d’aquest tipus són necessàries per a fer front a aquesta crisi sanitària. No obstant això, ‘Filant Vides’ porta ja quatre anys llançant missatges a la ciutadania. L’últim, el passat 8 de març quan, sota el nom de ‘Sororidad Serranía’, van penjar, de diferents edificis públics de la ciutat de València, nombrosos hexàgons de llana representant les bresques d’abelles, per a alçar la veu ja no només de les dones en l’àmbit rural, sinó d’una societat que ha de lluitar per la igualtat.

Ara, eixos hexàgons “donaran la benvinguda a la ciutadania quan puguem tornar a eixir al carrer”, ens conta María José Cabanes. “És cert que les circumstàncies no són les que esperàvem, i que hauríem d’haver retirat la nostra obra a la fi de març, però, ara, eixos hexàgons, plens de color i de missatge, ens donaran alegria quan tornem”, i afig, “‘Sororidad’ és el nom del nostre últim projecte, per això, pensem que aquest era el moment de demostrar la germanor que transmet el nostre treball”.

‘Filant vides’ continua teixint llaços que uneixen generacions. “Som una xarxa de persones coordinades, que comptem amb dones adultes, xiquetes des dels 12 anys, homes… aquest projecte està obert a acollir a tot el que vulga expressar el que pensen”, perquè ‘Filant Vides’ tracta de valors, de trencar barreres i, sobretot, d’unitat. Una unitat que, a base d’agulla i llana, plasmen en els hexàgons, i que, ara, també ho han demostrat en aquesta causa solidària.

Les 4.000 mascaretes ja han arribat a la seua destinació, però les seues mans no descansen. “Individualment, sé que s’estan confeccionant més mascaretes a Alcublas o que, per exemple, vam posar en contacte a l’Arnau amb el municipi de Bugarra per a la confecció de bates”. En aquests moments, tota ajuda és poca i ‘Filant Vides’ ho sap.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =