25n
Orgull
Orgull

El valencià Higinio Arrue, entre els 500 músics que aspiren a Granada al Guinness ensemble vent fusta

El valencià Higinio Arrue, entre els 500 músics que aspiren a Granada al Guinness ensemble vent fusta
26/08/2018 -

La ciutat de Granada acull a partir del pròxim dimarts, 28 d’agost, la 47 Conferència de la International Double Reed Society, una trobada que reunirà a més de 1.200 professionals, i on l’organització de IDRS2018, que és a càrrec de l’Associació de Fagotistes i Oboistes d’Espanya (Afoes), ha planejat oferir un concert gratuït en l’esplanada del Palau de Congressos amb més de 500 d’aquests músics el divendres 31 d’agost, establint de forma oficial un nou rècord Guinness a la major banda d’instruments de vent fusta en viu.

El programa donarà compte del prestigi que els músics espanyols tenen per a aquesta disciplina musical, amb el valencià Higinio Arrue (Fagot Solista de la Deutsche Kammerphilharmonie), la jiennense Cristina Gómez Godoy (Oboé Solista de la Staatskapelle de Daniel Barenboim a Berlín), l’oboista i director d’orquestra Lucas Macías qui va ser solista de la Concertgebouw d’Amsterdam o el granadí Ramón Ortega (Primer Oboé de l’orquestra de la Ràdio de Baviera de Munich, recentment fitxat per Gustavo Dudamel per a l’Orquestra Filharmònica de Los Angeles). “Hi ha molts músics espanyols triomfant pel món i tenim la sort de comptar amb l’equivalent als ‘ors olímpics’ de l’oboé i del fagot”, comenta Masmano.

“No ens esperàvem aquest acolliment, estem molt contents”, ha assenyalat en un comunicat José Antonio Masmano, oboista de l’Orquestra Ciutat de Granada i president actual d’Afoes i, per tant, amfitrió de la conferència juntament amb el seu company d’orquestra Joaquín Osca, fagotista i vicepresident de la mateixa associació.

Així, ha recordat que l’any passat, en la 46ª edició en Appleton, Wisconsin, van projectar el vídeo promocional que van fer per a Granada i” van començar ja a arribar-nos missatges de gent que volia venir des d’allí”.

Aquest vídeo promocional, protagonitzat pels propis Masmano i Osca interpretant uns arranjaments de la ‘Granada’ d’Agustín Lara en els escenaris més atractius de la província, va ser viral i decisiu per a aconseguir aquest èxit de convocatòria. “Aqueixa peça va ajudar moltíssim”, ha afirmat el músic.

El maig de 2018 ja estaven totes les places disponibles del congrés ocupades, penjant el cartell de ‘no hi ha entrades’ mitjà any abans que arribara la cita. Dels 1.200 assistents, hi ha més de 500 espanyols, aproximadament 200 nord-americans i també músics de França, Alemanya, Austràlia, Xina, Regne Unit, Suïssa, Japó, Canadà, Hong Kong, Itàlia, Holanda, Malàisia, Brasil, Costa Rica, Noruega, Argentina, Grècia, Kazakhstan, Àustria, Mèxic, Sud-àfrica, Tailàndia, Escòcia, Lituània. Fins a arribar a 35 països representats.

MÉS DE 100 ACTIVITATS EN CINC DIES

El programa de la conferència es reparteix entre diferents escenaris: El Palau de Congressos de Granada serà el principal, però també hi haurà activitats en el Teatre Isabel la Catòlica, l’Ajuntament, el Conservatori Superior Victoria Eugenia, l’auditori Manuel de Falla i fins a la discoteca Mae West.

Aquestes activitats varien des dels concerts (l’inaugural i el de clausura, amb l’Orquestra Ciutat de Granada), les classes magistrals i demostracions, els tallers i també dos concursos internacionals importants, el Young Artist Oboé Competition i el premi Fernand Gillet-Hugo Fox Bassoon Competition.

En la nòmina d’artistes que apareixen en l’agenda es troben els millors d’aquest tipus d’instruments de vent, amb guanyadors de premis Grammy (Alex Klein) o solistes de les millors orquestres del món (Sophie Dartigalongue de la Filharmònica de Viena o Pedro Díaz de la Metropolitan Opera de Nova York).

A PEL RÈCORD GUINNESS

Una de les fites importants d’aquest esdeveniment serà un dels concerts, en aquesta ocasió a l’aire lliure i gratuït, que se celebrarà en l’esplanada del Palau de Congressos amb un repertori que inclou la peça ‘Música per als Focs artificials’ de Haendel, els ‘Sospirs d’Espanya’ d’Álvarez Alonso, ‘Una besada i una flor’ de Nino Bravo, la marxa mora ‘Chimo’ de José María Ferrero o la citada ‘Granada’ de Lara.

Aquest recital estarà auditat per notaris per a certificar un nou i nombrós rècord Guinness a la “banda musical de vent fusta més gran de la història”, un intent en el qual tenen previst superar els 500 participants.

Aquesta 47 conferència de l’associació internacional arriba a Granada després de diversos anys de treball. “Funciona d’una forma semblant a les Olimpíades. Nosaltres amb Afoes ja hem organitzat sis congressos a Espanya, i fa quatre anys presentem a Granada com a candidata per a albergar aquesta edició. A més dels encants de la ciutat, hem comptat amb suports institucionals importants com l’Ajuntament de Granada, el Patronat de Turisme de la Diputació de Granada, l’Inaem o l’AIE, i hem estat aquests anys treballant per a organitzar-ho tot”, afig el president de l’associació nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 1 =