caixa popular

Amoraga espera que el Festival 'Héroes Comic Con Valencia' reactive la indústria del còmic

Amoraga espera que el Festival 'Héroes Comic Con Valencia' reactive la indústria del còmic
20/10/2017 -

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha apostat per “recuperar la indústria del còmic valencià perquè els còmics, els còmics, els fanzines són vehicles de transmissió d’informació, d’entreteniment, de cultura” i ha indicat que iniciatives com a ‘Héroes Comic Con Valencia’ que contribueixen a “visibilitzar el sector còmic i són un bon inici per a dinamitzar la seua indústria”

En la roda de presentació de ‘Héroes Comic Con Valencia’, ha assegurat que “el Còmic ha format sempre parteix de la vida cultural” i ha evocat la importància del sector del còmic durant el segle passat “València estava en el centre de la indústria del còmic. Des de les impremtes valencianes s’editaven un gran nombre Còmics que es llegien a Espanya”, ha afirmat.

Les editorials com l’Editorial Valenciana, La Maga o Ponent, que van apostar fortament per aquest gènere literari i personatges de còmic tan coneguts com Roberto Alcázar, el Guerrer de l’Antifaç o Pumby, nascuts de creadors valencians. “València segueix tenint el talent, segueix sent bressol de creadors: Paco Roca, Sento, Miguel Calataiud, són alguns exemples, i de bons viñetistas com Ortifus”, ha indicat.

La directora general de Cultura i Patrimoni ha enumerat algunes de les activitats que des de la Generalitat es realitzen amb el sector, com a diferents publicacions de còmics sobre personatges o períodes històrics lligats a la nostra història. Ha citat com a exemple el còmic d’Azorín, presentat aquesta setmana en commemoració del 50 aniversari de la seua mort.

També ha esmentat que els il·lustradors gràfics són convidats en les Trobades amb Escriptors de la Biblioteca Valenciana, les col·laboracions amb exposicions i estudis sobre el còmic valencià, que s’engloben dins del Pla de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat ‘Llegim Llegim Llegim’ que arreplega activitats relacionades amb la potenciació del còmic com a generador d’hàbits de lectura entre el públic infantil i juvenil que són els lectors del futur.

En la roda de presentació de ‘Héroes Comic Con Valencia’  ha participat també el director de l’IVAM, José Miguel Cortés, i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats