El Hackathon de la NASA, reptes sobre el canvi climàtic

El Hackathon de la NASA, reptes sobre el canvi climàtic
11/10/2018 -

Amb el lema L’espai i la terra, la ciutat de València torna a acollir el hackathon gratuït Space Apps Challenge, que té com a objectiu resoldre 5 reptes establits per la NASA durant 48 hores sense parar. En l’àmbit local, el hackathon està organitzat i patrocinat per l’Ajuntament de València a través de Las Naves, que repeteix com a patrocinador i seu.

L’esdeveniment està dirigit a totes les persones que vulguen aprendre treballant en equip mentre es diverteixen, independentment del seu nivell tècnic o perfil professional, des de persones desenvolupadores, científiques, enginyeres o estudiants.

Al voltant de 100 persones formaran els equips multidisciplinaris que treballaran braç a braç amb l’objectiu d’aportar solucions als reptes plantejats, que versen des de sensors per a ser utilitzats pels éssers humans en Mart a eines per a la detecció primerenca i seguiment d’incendis forestals, o fins i tot jocs basats en entorns polars que ajuden als aventurers a planificar els seus viatges usant dades de la NASA, entre d’altres.

Referent als reptes, el coordinador de l’esdeveniment a escala local, Carlos Boluda, ha explicat com ha notat una major preocupació per part de la NASA «pels temes que giren al voltant del canvi climàtic i de la detecció primerenca dels desastres naturals que assetgen la terra».

Així mateix, Boluda també ha recordat com en edicions anteriors els projectes que més interés han despertat entre el jurat han sigut els que han aportat solucions per als incendis forestals i per a fomentar l’energia solar com les energies renovables.

El projecte guanyador en la categoria «El repte de Las Naves», que serà el que més aplicabilitat tinga per a València, tindrà el suport estratègic i l’assessorament que dóna formar part del Col·lab, espai col·laboratiu de Las Naves.

El jurat seleccionarà els dos millors equips per a passar a la següent ronda i ser jutjats per la NASA directament. El guanyador visitarà l’àrea restringida del Kennedy Space Center Visitor Complex de la NASA en Cap Canaveral i podrà veure un enlairament en directe.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou