Hisenda recolza amb 3,9 milions d'euros dos projectes d'innovació i sostenibilitat ambiental de l'empresa Platos Tradicionales

La compañía lleva a cabo inversiones para actualizar la línea de producción y aumentar la eficiencia energética del proceso, de los que ha ejecutado el 93%

Guardar

PlatosTradicionales_Soler
PlatosTradicionales_Soler

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha assenyalat aquest dimecres que la Generalitat està secundant amb 3,9 milions d'euros dos projectes de l'empresa valenciana Platos Tradicionales, que està duent a terme una inversió global de millora de la seua producció que superarà els 65 milions d'euros.

En concret, van resultar elegibles per als criteris establits en la convocatòria aprovada per l'àrea de Model Econòmic de la Conselleria d'Hisenda dos projectes de sostenibilitat i innovació que tenen un valor total de 30,1 milions, dels quals la Conselleria ha subvencionat el 12,91% i que han permés fins al moment la creació de més de 470 llocs de treball, encara que està previst que la xifra augmente en els pròxims exercicis.

Es tracta, per un comunicat, d'un projecte d'inversió mediambiental que permetrà actualitzar diverses línies de producció per a fer més sostenible el seu procés productiu, així com la substitució d'envasos de plàstics per envasos de materials ecològics i que rebrà una ajuda total de la Generalitat de 2,87 milions.

A això cal sumar un segon projecte que contempla inversions en matèria d'I+D per a desenvolupar una nova gamma de productes alimentosos destinats a grups poblacionals amb necessitats especials, subvencionada amb 1,06 milions. Aquestes ajudes tenen un caràcter pluriennal i hauran de ser justificades i certificades fins a 2022, atés que a conseqüència de la COVID s'ha permés que els projectes més voluminosos puguen comptar amb un any addicional per a la seua execució.

"Les noves inversions de grup -ha apuntat Soler-, estan permetent la creació de nous llocs de treball, al mateix temps que garanteixen la posada en marxa de projectes més ecològics i saludables en el sector de l'alimentació i del menjar preparat". En aquest sentit, ha assenyalat que "des de la Generalitat volem fer costat a les empreses que innoven en noves àrees i que consoliden l'ocupació en les zones en les quals se situen, ja que això contribueix també a reforçar la transformació del nostre teixit social".

"La Comunitat Valenciana és una terra tradicionalment emprenedora, i des del Consell volem estar al costat de les empreses, tant d'aquelles que ho estan passant malament per la crisi econòmica generada per la pandèmia, com d'aquelles empreses que estan demostrant més dinamisme empresarial, ja que poden servir de locomotora per a la resta d'indústries annexes i proveïdors", ha explicat el conseller.

Vicent Soler ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a les instal·lacions de Plats Tradicionals situada a Bunyol. Durant la jornada, el conseller també s'ha reunit amb l'alcaldessa de la localitat, Jonquera Carrascosa, i diversos representants municipals.

Així mateix, ha mantingut una trobada amb empresaris del polígon industrial de Bunyol, al qual s'han unit també el director de l'Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca i el director general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, Juan Pérez.

Inversió mediambiental

En matèria mediambiental, Plats Tradicionals està duent a terme una inversió centrada en augmentar la sostenibilitat dels seus processos productius, mitjançant la implantació de millores tecnològiques que asseguren la major eficiència energètica i la reducció de l'impacte ambiental.

Aquestes inversions, que tindran diverses anualitats, han sigut subvencionades per la Generalitat amb 2,87 milions d'euros, la qual cosa suposa l'11% de la inversió total que durà a terme l'empresa, i han sigut ja executades en un 93%.

Les actuacions que s'estan realitzant consisteixen la implantació de noves línies de producció, a través de la introducció de sistemes de producció que augmenten l'eficiència energètica.

L'empresa també ha procedit a la substitució dels embalatges de plàstics dels plats preparats per uns altres amb menys impacte ecològic i que són 100% reciclables i, a més, està investigant diverses alternatives a través d'envasos com els embalatges skin flat o els realitzats amb un material conegut com a PLA (midó de dacsa), que a més de ser resistent és un producte compostable, amb el que es reduiria significativament no sols el consum de plàstic sinó també la generació de residus en general.

Inversió en I+D

Per part seua, en matèria I+D, el grup està investigant una nova gamma de productes funcionals per a totes les etapes de la vida de les persones i que puguen beneficiar a diferents grups poblacionals especials (tercera edat, esportistes, vegans, embarassades o menors). Es tracta, en concret, de plats sense conservants ni additius i amb millores nutricionals adaptades a les necessitats específiques d'aquests grups.

El projecte en aquest cas se centra en la innovació i en processos d'I+D vinculats a l'alimentació i en l'adaptació de la planta per a realitzar labors d'investigació, a més de l'adquisició de matèries primeres i equips especialitzats.

En aquest sentit, un equip multidisciplinari d'I+D conformat per nutricionistes, xefs i tecnòlegs dels aliments estudia i actualitza les tendències del mercat alineades amb les demandes dels consumidors i amb les seues necessitats específiques per a traslladar-les a les noves línies de plats preparats.

La inversió que havia previst Plats Tradicionals en aquesta àrea està ja executada en un 42%. La iniciativa ha rebut una subvenció de la Generalitat d'1,06 milions, xifra que suposa entorn del 24% de la inversió que realitzarà l'empresa.

El projecte suposa treballar amb nous ingredients, noves formulacions i nous processos, i per a això serà necessari realitzar millores i modificacions substancials en el cuinat de cadascuna de les receptes. Des de Plats Tradicionals esperen poder començar a llançar aquests productes l'any vinent.

"Aquest projecte inverteix en un sector productiu, com és l'agroalimentari, amb un important desenvolupament a la Comunitat Valenciana. Els productors, comercialitzadors i el sector en general es veuran beneficiats per aquesta activitat", ha assenyalat Soler.

Pla d'Acció

Les ajudes concedides per la Conselleria d'Hisenda s'emmarquen en el Pla d'Acció de Transformació del Model Econòmic Valencià 2027 i formen part de l'estratègia de canvi de model productiu impulsat pel Consell.

"Amb aquestes ajudes volem impulsar inversions en nous nínxols de mercat. Volem impulsar la transformació del nostre model productiu sense deixar de costat el suport als sectors tradicionals, de manera que les oportunitats de negoci i de creació d'ocupació en el nostre territori es multipliquen", ha explicat el conseller.

"Aquestes subvencions pluriennals estan destinades a grans projectes d'inversió. La Generalitat venia oferint fins ara ajudes per a pime, la qual cosa és necessari perquè són el tipus d'empresa majoritari en el nostre territori. Però detectem que era també necessari impulsar grans projectes que impliquen un major volum d'inversió i que poden contribuir a transformar el model econòmic", ha apuntat Soler.

Destacats