25n
25N
25N

Hisenda concedeix 4 milions d'euros a 20 empreses per a reorientar la seua producció i obtenir material contra la Covid-19

Hisenda concedeix 4 milions d'euros a 20 empreses per a reorientar la seua producció i obtenir material contra la Covid-19
29/11/2020 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha anunciat la concessió dels quatre milions d’euros en ajudes per a l’adaptació de l’activitat o la reorientació de la capacitat productiva a 20 empreses de la indústria manufacturera valenciana, principalment xicotetes empreses, i per a l’obtenció de material contra la Covid-19.

Soler ha defensat que es tracta d'”una mostra més del suport incondicional del Consell a les empreses valencianes, especialment en la lluita contra les conseqüències econòmiques de la pandèmia que estem sofrint i que superarem si posem tots els mitjans per a adaptar i reactivar la seua producció”.

“Amb aquestes ajudes impulsem el nostre teixit empresarial, clau per a la creació d’ocupació i riquesa, i al mateix temps aconseguim disposar d’una producció pròpia de material vinculat a la lluita contra la Covid-19, com a material sanitari, productes químics o farmacèutics, entre altres”, ha remarcat el conseller.

Les ajudes han estat gestionades de manera conjunta per la direcció general de Model Econòmic, Finançament Autonòmic i Política Financera, de la Conselleria d’Hisenda, i per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i han permés subvencionar projectes de 20 empreses, de les quals 14 pertanyen a la província de València, 5 a la d’Alacant i una a Castelló, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per sectors, destaca les empreses tèxtils, que representen el 50% del total, seguides del sector alimentari, químic, de fabricació de productes farmacèutics, i de cautxú i plàstics, entre altres, que han reorientat la seua activitat a productes Covid-19.

A més, el 80% de la inversió ha estat realitzada per petites empreses, en concret, 8.475.120 euros, que han rebut un total de 2.579.713 euros en subvencions.

Respecte a la distribució territorial de les subvencions, s’han destinat 2.772.896 euros a projectes d’empreses implantades a la província de València, 1.053.938 d’Alacant i 223.164 euros de la província de Castelló.

Aquests projectes han estat posats en marxa entre el 14 de març i el 30 de novembre i han generat una inversió total de 10,6 milions d’euros, dels quals 6.283.615 euros en projectes d’Alacant, 4.015.075 euros a València i 308.052 euros en el projecte de Castelló.

PRINCIPALS INVERSIONS

Les principals inversions s’han generat en la indústria tèxtil, amb 7.954.202 euros i una subvenció de 2.141.663; en la indústria alimentària, amb una inversió de 840.253 euros i una subvenció de 552.759 euros; la indústria química, amb projectes que han suposat una inversió de 721.575 euros i una subvenció de 528.963 euros; i la fabricació de productes de cautxú i plàstics, amb una inversió de 457.134 euros i una subvenció de 309.114 euros.

Totes les empreses beneficiàries han rebut l’import total que han sol·licitat i només una empresa ha rebut el màxim de la quantia establerta, és a dir, 400.000 euros.

La concessió ha estat directa, per concórrer raons d’interés públic, econòmic i social, i s’ha subvencionat fins al 75% de la inversió en compra d’actius materials, despeses de consultoria i assistència tècnica per a la producció dels nous productes, despesa per registre de patents o marques, compra de patents o programari necessari; així com despeses de personal necessàries per a la posada en marxa de la producció.

El fons concedit per la Generalitat permet “augmentar i complementar” les ajudes concedides pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, dirigides a fer costat a entitats privades amb personalitat jurídica pròpia que realitzen inversions per a la fabricació de dispositius mèdics, equips de protecció personal, gels i aquells productes que han estat considerats d’emergència pel Govern en relació amb la gestió sanitària derivada de la Covid-19.

En concret, el Ministeri ha concedit 10,7 milions d’euros a 49 empreses espanyoles, dels quals 3.023.521 euros, és a dir, el 28%, a 12 empreses de la Comunitat Valenciana, la qual cosa significa que una de cada quatre empreses beneficiàries són valencianes, la qual cosa ha permés també “incrementar el potencial de la indústria valenciana”, ha destacat la Conselleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 3 =