25n
Orgull
Orgull

Hisenda agilitza la rehabilitació integral del Palau de Tremolar amb la licitació de la redacció del projecte i direcció d'obra

Hisenda agilitza la rehabilitació integral del Palau de Tremolar amb la licitació de la redacció del projecte i direcció d'obra
24/08/2021 -

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha iniciat ja els tràmits per a l’adjudicació del projecte tècnic i direcció d’obra de la rehabilitació integral del Palau de Tremolar amb l’objectiu, tal com ha apuntat el conseller Soler, d'”agilitar tot el possible la rehabilitació d’aquest edifici senyorial i impulsar mesures d’estímul econòmic que ajuden a esmorteir les conseqüències socioeconòmiques de la crisi sanitària”.

“Des del primer moment des del Consell hem posat en marxa totes les accions de suport necessàries per a la reactivació de l’ocupació, de la demanda i de l’economia valenciana en un context de crisi i d’incertesa com l’actual”, ha indicat Soler durant la seua visita a l’antic palau, que després de la seua rehabilitació albergarà dependències de la Conselleria d’Hisenda i permetrà l’obertura a la ciutadania de les zones nobles.

“És innegable l’impacte que les restriccions per a frenar l’avanç de la pandèmia ha tingut en sectors clau de la nostra economia i és conegut el paper que juga el sector de la construcció com a dinamitzador de moltes de les nostres indústries”, ha assenyalat Soler qui, per això, ha avançat des de la conselleria d’Hisenda “posarem en marxa en els pròxims mesos diverses actuacions encaminades totes elles a la millora de la prestació dels serveis públics, al mateix temps que contribuïm a la generació de riquesa i activitat”.

Tal com ha avançat el conseller, a més, l’objectiu és que part de les actuacions de rehabilitació integral, eficiència energètica, adaptació a les directives d’accessibilitat o recuperació de patrimoni puga ser subvencionable pels diferents fons europeus existents per a això.

D’aquesta manera, la directora general de Sector Públic i Patrimoni, Isa Castelló, ha avançat que ja s’ha posat en marxa la licitació de la redacció i direcció d’obra de rehabilitació d’aquest palau, i que comprén tots els serveis d’assistència tècnica necessaris per a definir i dirigir la corresponent obra de rehabilitació amb un pressupost de 441.614,61 euros (IVA inclòs) dividits en 213.560,18 euros per a la redacció de la documentació tècnica i 228.054,42 euros per a la direcció d’obra.

Per a l’adjudicació del contracte s’exigirà la presentació d’una proposta esquemàtica que necessàriament tindrà en compte el nivell de protecció de l’edifici i en la qual s’indicarà el plantejament de conceptes generals per al compliment de la normativa de protecció contra incendis i d’accessibilitat.

A més també es valorarà la solució al pas d’instal·lacions compatibles amb els elements estructurals i decoratius de l’immoble, així com la inclusió de criteris de caràcter mediambiental continguts en la Guia Verda redactada per la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb la proposta d’adopció de mesures passives i actives de disseny i l’ús de productes i materials sostenibles, reciclats o reciclables procedents de quilòmetre zero, etc. La Conselleria ha estimat que aquest procés tindrà una duració aproximada de nou mesos.

Cal recordar que, amb l’objectiu d’agilitar en la mesura del possible el procés de rehabilitació, el Consell va declarar el passat 6 d’agost les actuacions a desenvolupar en el Palau de Tremolar d’interés general pel qual el contracte d’assistència tècnica i direcció d’obra es realitzarà per mitjà de tramitació urgent.

Tal com ha indicat la directora general de Patrimoni, “la rehabilitació integral del Palau de Tremolar resulta necessària per a donar solució a les necessitats d’espai per als serveis administratius de la Generalitat, així com per a avançar en la recuperació d’immobles que constitueixen Patrimoni Arquitectònic Valencià de gran valor històric i cultural i la seua obertura a tota la ciutadania”.

Palacio de Tremolar

El Palau del Tremolar va ser adquirit per la Generalitat Valenciana el desembre de 2020 atenent tant la seua ubicació, al costat de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic com a la seua configuració (habitatge palatí integrat per estades de grans dimensions comunicades entre si) per a departaments de la Conselleria d’Hisenda, actualment situats de manera dispersa en diferents localitzacions.

No obstant això, l’estat actual de l’immoble requereix una important obra de rehabilitació per a adaptar-lo a l’ús previst, dotar-lo de l’equipament i les instal·lacions adequades i adaptar-lo a la normativa vigent, tenint en compte els seus valors artístics i arquitectònics i totes les condicions funcionals i sanitàries que, a partir de la crisi de la COVID-19 han de ser implantades en qualsevol edifici d’ús públic.

L’immoble data de 1862 i va ser edificat per l’arquitecte Jorge Gisbert per a residència del marqués de Tremolar. Situat al carrer Trinquet de Cavallers, en ple centre històric de València, consta de planta baixa, entresol i tres pisos. Fa cantonada amb la plaça Nàpols i Sicília i a més una de les seues façanes dona al carrer Baños de l’Almirall.

En un futur el Palau de Tremolar podrà passar a formar part de la iniciativa ‘Palaus Transparents”, impulsada per la Generalitat per a obrir les portes de l’administració i trencar simbòlicament la barrera física entre els governants i la ciutadania. Els objectius del programa són donar a conéixer les institucions públiques i, al mateix temps, difondre i democratitzar l’accés al patrimoni cultural valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =