Que passarà amb les Falles 2021 a València?

Vols saber que passarà amb les Falles de 2021 a València? Coneix totes les restriccions

Guardar

Falles_valencià
Falles_valencià

La pandèmia de la COVID-19 ha trastocat a tothom faller, però hi haurà Falles en 2021? L'alcalde de València, Joan Ribó, després de la declaració d'un nou estat d'alarma per a frenar la Covid-19, ha assenyalat que "la voluntat" del consistori, "si és possible", és dur a terme els actes que puguen tenir lloc "amb totes les restriccions que siguen necessàries".

"Tot allò que puguem fer, respectant escrupolosament les normes, crec que ho hem de fer", ha apuntat. No obstant això, ha indicat que aquesta és una qüestió que no es pot "contestar encara" amb tota la certesa perquè "depén de l'evolució" de la pandèmia.

D'acord amb les noves mesures sanitàries, l'entrada en vigor del toc de queda així com la petició de declarar l'estat d'alarma, les comissions de falla i la resta d'entitats festives i culturals podran continuar celebrant les seues activitats però aplicant lleugeres modificacions respecte a la normativa que tenien fins ara.

No obstant això, el futur de les Falles es decidirà el 2 de novembre quan el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, es reunirà amb els responsables de la Conselleria de Sanitat Universal per a tractar les diferents possibilitats i alternatives per a la cultura festiva de la ciutat.

Què es pot fer als casals?

Amb les noves modificacions presentades per la directora general de Sanitat Pública, Isaura Navarro, les taules dels casals fallers podran albergar fins a sis persones i el tancament de les mateixes haurà d'efectuar-se a les onze de la nit, com a més tard, amb la idea de donar una hora de temps per a arribar a casa abans que comence el "toc de queda".

A més, respecte a les noves modificacions, alguns aspectes de la normativa es mantenen igual i, d'aquesta manera, en els casals podrà entrar el nombre de persones resultant de dividir els metres quadrats útils per 2,25. No obstant això, el mateix casal haurà de disposar de totes les mesures d'higiene referides al gel hidroalcohòlic, termòmetre, etc., a més de contenir rutes d'entrada i sortida, clausura de les barres, no servir plats compartits i aplicar l'ús obligatori de la màscara tot el temps excepte en el moment d'ingerir.

Es podrien fer mascletaes?

D'acord amb l'actual situació sanitària, les mascletaes no es podrien fer tal com les coneixem. No obstant això, es podrien fer sense públic i retransmeses per streaming.

Es podria cremar la falla?

També sense públic, ja que les reunions socials s'han reduït a un màxim de sis persones. Però, amb el toc de queda, la cremà de les falles infantils si que es podria veure però les grans no, ja que a les 00h tothom ha d'estar a casa.

I els castells i la Nit del Foc?

De la mateixa manera que els anteriors actes, seria complicat organitzar aquests actes, ja que s'hauria d'aplicar un ampli dispositiu de seguretat per evitar aglomeracions i fins i tot l'arribada de públic. D'aquesta manera, el toc de queda prohibiria que la gent presenciara en directe la Nit del Foc o les mascletaes nocturnes.

I l'ofrena?

L'ofrena es podria organitzar sempre que les cadires del públic estigueren separades d'acord amb les distàncies de seguretat, no es produïren aglomeracions i els mateixos fallers i falleres que desfilen a l'ofrena respectaren la distància i l'ús de mascareta. No obstant això el moment d'entrega de rams s'hauria de fer fins i tot amb guants per evitar el contacte directe entre persones.
Destacats