25n
25N
25N

Habitatge engega un pla de reducció de lloguers de fins a un 28% en les promocions d'habitatges protegits a Castelló

Habitatge engega un pla de reducció de lloguers de fins a un 28% en les promocions d'habitatges protegits a Castelló
18/11/2016 -

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat la promoció d’habitatges destinada per a persones majors que la Generalitat tenen en règim de lloguer en el Grau de Castelló de la Plana.

Allí ha estat acompanyada per la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, i pel regidor de Benestar Social i Joventut de Castelló, José Luis López. En la visita ha comprovat les intervencions de millora que la conselleria duu a terme en aquests habitatges per posar-les de nou a la disposició dels ciutadans, perquè considera que “no és tolerable que hi haja habitatges buits a la Comunitat quan hi ha persones que tenen necessitat d’accedir a una d’elles”.

La conselleria, a través de EIGE, gestiona a Castelló de la Plana 184 habitatges protegits en lloguer distribuïdes en tres promocions, de les quals 116 estan desocupades. Salvador ha explicat que, des del Consell, s’estan aplicant dos tipus de línies d’actuació. “Una d’elles destinada a facilitar l’accés a les persones amb majors necessitats socials. Però també s’estan atenent, mitjançant una segona línia, a altres segments de la població que sofreixen dificultats per tenir un habitatge, però que no es troben en situacions tan precàries com els residents dels habitatges socials”, ha declarat.

María José Salvador ha assegurat que, quan va accedir al Govern valencià, es va trobar amb una elevada taxa de desocupació, entorn del 45%, en els 1.069 habitatges propietat de EIGE en lloguer que disposa en tota la Comunitat. Una desocupació resultat de les “males decisions de l’anterior govern que no va planificar bé la ubicació de les promocions, les necessitats ni els preus, la qual cosa ha provocat que hi haja grans dificultats per donar sortida a aquests habitatges”, ha lamentat Salvador.

D’aquí la necessitat de la Conselleria d’Habitatge de crear una sèrie de mesures. Segons ha explicat la consellera, una d’elles ha estat el Pla de Lloguer Assequible, en marxa des de l’abril passat i que adequa i redueix les rendes del lloguer tenint en compte les circumstàncies econòmiques de cada família. En el cas de Castelló, de les 38 sol·licituds presentades, se n’han concedit 27, la qual cosa representa un 71% del total.

Pla per a l’Ocupació d’Habitatges

Altra de les mesures aplicades ha estat el Pla per a l’Ocupació d’Habitatges, que inclou accions de coordinació amb els ajuntaments. Una de les decisions adoptades ha estat l’actualització dels preus de lloguer de les diferents promocions per adequar-los als nivells actuals del mercat, després de realitzar estudis individualitzats.

En el cas de Castelló de la Plana, per a la promoció de EIGE de l’Avinguda del Pins destinada per a majors, des d’octubre del 2016 la conselleria està aplicant una reducció permanent en el lloguer d’un 28%, mentre que per a les promocions dels carrers Juan Bautista Folia Prada de Conflent i García Girona, la rebaixa ha estat d’un 17% i s’estan aplicant des de juliol del 2016 . Des de la rebaixa de les rendes s’han produït un total de vuit nous contractes de lloguer en aquestes promocions.

Precisament, Salvador ha comentat en la seua visita als habitatges destinats a persones majors de 65 anys que, davant la falta de demanda per aquest col·lectiu, des de la conselleria s’està estudiant la possibilitat de poder ampliar a altres sectors de la població, com per exemple els joves, encara que sempre mantenint la preferència pels majors, tal com ja s’ha fet en altres promocions.

Unes altres de les mesures que inclou el Pla d’Ocupació és l’ajust de les rendes per als nous contractes i es preveu la seua aplicació també per als antics. Així mateix, se’ls ofereix una manca d’almenys el mes en curs i el mes següent per compensar, en part, el cost de les altes dels subministraments dels habitatges.

D’altra banda, EIGE també disposa de cinc habitatges en venda a Castelló de la Plana. La consellera ha anunciat que està prevista la modificació del règim d’ús d’aquests immobles perquè s’oferisquen també el lloguer amb opció a compra. L’objectiu és facilitar l’accés a l’habitatge protegit a col·lectius que, a causa de les seues limitacions econòmiques, no poden accedir a la compra.

Salvador ha ressaltat la col·laboració entre la conselleria i l’Ajuntament de Castelló per canalitzar la potencial demanda dels habitatges disponibles. Per a això s’han mantingut diverses reunions i està prevista la signatura d’un conveni, mitjançant el qual el consistori col·laborarà en la cerca d’inquilins i compradors, oferint informació sobre les promocions i recollint documentació de les persones interessades.

Finalment, i fent referència al parc públic d’habitatges de la Generalitat, la consellera ha indicat que, de els 700 habitatges socials en estat ruïnós que es va trobar en arribar al Govern, 55 corresponien a Castelló i 51 ja estan reformades. Per tant, s’ha complert ja un 93% de l’objectiu. Alguns d’aquests habitatges s’han destinat a persones que han perdut la seua casa per un desnonament o dones víctimes de violència de gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + cinc =