25n
25N
25N

La Generalitat tindrà 50 milions més per a fomentar l'ocupació juvenil gràcies a la bona execució de fons europeus

La Generalitat tindrà 50 milions més per a fomentar l'ocupació juvenil gràcies a la bona execució de fons europeus
21/01/2019 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’administració rebrà enguany una aportació extra de 50 milions d’euros per a fomentar l’ocupació juvenil gràcies a la “bona execució” que ha realitzat el Consell dels fons europeus destinats a aquest efecte.

Aquests recursos extraordinaris permetran augmentar el Pla Avalem Joves un any més i contractar, a través dels ajuntaments, a uns 3.500 joves, tal com ha subratllat.

Així ho ha anunciat el cap del Consell després de la seua visita als Coves de Sant Josep de Vall d’Uixó (Castelló), on ha explicat que la ministra de Treball, Magdalena Valerio, li ha comunicat la concessió d’aquests fons extra del Programa de Garantia Juvenil, que arriben “després de l’èxit d’aquests últims anys, que ha significat quasi 10.000 llocs de treball per a joves” en la Comunitat.

“Aquest augment de 50 milions significarà que 3.500 joves valencians podran tindre una primera experiència laboral”, ha detallat el ‘president’, que ha explicat que l’augment de fons respon al “bon treball” realitzat per la Generalitat amb els fons europeus destinats a fomentar l’ocupació entre els joves.

En concret, la Generalitat ha executat per damunt dels recursos que tenia assignats inicialment, seguint les recomanacions del Govern central, que va instar a les autonomies a gestionar el màxim de recursos del Fons de Garantia Juvenil del qual foren capaces perquè Espanya aprofitara al màxim aquest pla. Per això, rep ara una quantitat addicional de fons, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

38.000 BENEFICIARIS

La Comunitat Valenciana ha sigut una de les autonomies que més recursos ha executat del Fons de Garantia Juvenil i, en la present legislatura, ha invertit un total de 236 milions d’euros en diferents plans de formació i ocupació per a joves.

En total, 38.000 joves s’han beneficiat d’aquests fons, dels quals 14.000 han obtingut ajudes per a contractes tant en l’Administració pública com en empreses, mentre que 24.000 s’han beneficiat de programes de formació que, en alguns casos, també porten aparellats ocupació.

“És una bona notícia; s’han fet les coses bé i la Comunitat ha sigut líder en l’execució del pla de Garantia Juvenil”, ha afirmat Puig, que ha destacat la disminució de la desocupació juvenil, que ha passat del voltant del 51 al 34 per cent”, encara que, segons el cap del Consell, “encara està molt alt, i cal continuar fent polítiques actives”.

Per això, ha agraït la “sensibilitat” del Ministeri i ha detallat que la convocatòria es farà en el primer trimestre de l’any perquè els ajuntaments puguen acollir-se a les ajudes.

Aquests recursos extraordinaris de 50 milions permetran contractar, a través dels ajuntaments, a uns 3.500 joves a través del programa de foment de l’ocupació juvenil Avalem Joves. Fins ara, amb el programa Avalem Joves +, la Generalitat ha facilitat quasi 10.000 ocupacions per a joves que han pogut gaudir d’una primera experiència laboral. Amb el nou programa que es llançarà enguany s’aconseguiran, per tant, més de 12.500 beneficiaris del programa Avalem Joves +.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + onze =

museo prehistoria