25n
25N
25N

La Generalitat "respectarà els temps" abans de pronunciar-se sobre la proposta del sector del taxi per a regular els VTC

La Generalitat "respectarà els temps" abans de pronunciar-se sobre la proposta del sector del taxi per a regular els VTC
31/01/2019 -

La Generalitat Valenciana esperarà al fet que aquest divendres concloga el període de consulta pública del decret-llei que regularà les llicències de VTC (vehicles de transport concertat) a la Comunitat Valenciana per a estudiar les propostes presentades pel sector del taxi, com són la prohibició que circulen lliurement per a captar clients o l’obligació d’un mínim de 12 hores per a precontratar el servici.

Des de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori advoquen per “respectar els temps” abans de pronunciar-se sobre el plantejament del sector del taxi. A partir d’aquest divendres, una vegada concloga el termini de presentació de propostes, s’analitzaran totes i ja es pronunciaran sobre aquest tema, han explicat a Europa Press fonts del departament que dirigeix Maria José Salvador.

Les associacions del taxi de la Comunitat Valenciana van presentar aquest dimecres a la Conselleria un escrit amb les seues propostes per a regular els VTC, entre les quals plantegen l’obligació d’un mínim de 12 hores de precontratació i la prohibició que circulen lliurement per a captar clients.

El document compta amb el “consens total” de totes les associacions del sector en la regió i les associacions esperen rebre la contestació en uns dies per a fixar una reunió i saber així “fins a on va a arribar” el Consell amb la nova normativa, com explicava a Europa Press el titular de la Confederació de Taxistes Autònoms, Fernando del Molino.

Les mesures que proposen són “les mateixes de sempre”, encara que les han unificat en un document únic amb el consens de totes les organitzacions del taxi. Entre elles destaca la precontratació mínima de 12 hores o que les VTC, una vegada acaben el servici, hagen de tornar a la base de forma obligatòria, amb l’objectiu que no circulen lliurement per a captar usuaris.

Una altra de les seues peticions és que existisca un control per part de l’administració sobre les aplicacions de les plataformes, sobretot en matèria de geolocalització, de manera que les VTC “no s’aprofiten d’avantatges en aparéixer en el mapa com a servici”.

El document també inclou la proposta que existisca un registre electrònic de les llicències a nivell autonòmic, encara que Del Molino ha recordat que el Ministeri de Foment ho publicarà en breu per al conjunt d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − cinc =

bombers
Valencia activa