La Generalitat es manté "escrupolosament distant" d'À Punt davant les peticions de cessament de la directora

La Generalitat es manté "escrupolosament distant" d'À Punt davant les peticions de cessament de la directora
02/08/2019 -

La vicepresidenta i portaveu del Govern valencià, Mónica Oltra, ha reafirmat aquest divendres la posició “escrupolosament distant” del Consell respecte a les decisions que pren el Consell Rector d’À Punt, després que un dels consellers –Rafa Xambó, també de Compromís– demanara el cessament de la directora de l’ens, Empar Marco.

“Es comença opinant sobre decisions i cúpules i s’acaba amb una tele pública que ja no és de tots i acaba sent governamental i fins i tot partidista, i d’això hem sabut molt en aquesta Comunitat”, ha advertit en la roda de premsa després del ple setmanal del Consell, l’últim de la temporada, en referència a l’extinta Radiotelevisió Valenciana (RTVV).

En l’últim consell d’administració d’À Punt, el conseller Rafa Xambó va sol·licitar el cessament d’Empar Marco i va argumentar la seua petició en què no ha aconseguit que la nova televisió valenciana siga un mitjà de referència.

Sobre aquest tema, Oltra ha posat l’accent que com a portaveu del Consell es manté al marge del Consell Rector i de la resta de decisions que afecten els mitjans de comunicació públics. “Crec que això és bo i ha de seguir així”, ha recalcat.

Per tant, la Generalitat “no té clar què passarà amb la cúpula directiva perquè es manté al marge d’aquestes decisions”, ha insistit, per a subratllar que “farà bé a mantindre’s al marge i d’opinar sobre determinades qüestions”. “L’asèpsia amb la qual tractem aquests temes és terapèutica i preventiva”, ha manifestat.

Oltra ha ressaltat, això sí, que el Consell Rector d’À Punt va concloure fa unes setmanes “en un procés ordinari” que la gestió encapçalada per Marco havia aconseguit “complir els objectius” en un 59% –encara que va considerar que “per davall de les expectatives, amb manques en alguns aspectes”–. “Això és el que ha passat, i per part nostra poc més que afegir”, ha resolt.

OPERACIÓ IVF-GRUP Z

D’altra banda, respecte a la compareixença del director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, per a explicar la reestructuració del deute d’1,3 milions d’Editorial Premsa Ibèrica per a comprar el Grup Zeta –on està integrat Pecsa, editora del periòdic ‘Mediterrani’ del qual el ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, posseeix un 1,32% de les accions–, Oltra ha remarcat que “qui ha de donar-se per satisfet no és el Consell”.

“El Consell no té com a funció el control del govern, ja ens autocontrolem nosaltres, qui ens controlen són Les Corts”, ha emfatitzat, i ha insistit que és “la tercera setmana” que recorda com a portaveu de la Generalitat que Puig “va dir que aniria a les Corts”.

Ha garantit així que “quan facen el calendari, el ‘president’ estarà”, sense “cap novetat respecte a la setmana passada ni l’anterior ni l’anterior”. Per això, ha recordat que la petició està formulada per part dels grups parlamentaris i que “està en mans de les Corts” fixar la data de compareixença.

Més informació


mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =

movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019
punt cat
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019